Vreme čitanja: oko 1 min.

Grčko selo Provatonas u rukama srpskih vatrogasaca: Naši heroji se i danas bore sa vatrenom stihijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Naši vatrogasci na lokaciji iznad sela Provatonas prate liniju požara i sprečavaju njegovo širenje - istakao je Milorad Spasojević, vođa tima Sektora za vanredne situacije

  • 1
Sektor za vanredne situacije Srbije u Grčkoj Printskrin: Instagram/mupsrbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, koji su upućeni u Grčku kako bi kolegama i bratskom grčkom narodu pomogli u gašenju požara na otvorenom nastavili su i danas svoje angažovanje.

- Naši vatrogasci na lokaciji iznad sela Provatonas prate liniju požara i sprečavaju njegovo širenje - istakao je Milorad Spasojević, vođa tima Sektora za vanredne situacije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

Na osnovu dogovora predsednika Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio je u Grčku 30 vatrogasaca-spasilaca kao pomoć u gašenju požara u toj zemlji.

Oni su i juče bili angažovani u oblasti Provatonas, a kako je istakao vođa srpskog tima daju svoj maksimum u sprečavanju širenja požara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA