Vreme čitanja: oko 1 min.

Redovna zamena tima Vojske Srbije u misiji EU u Somaliji: Nakon šest meseci vratili se u Srbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naš tim je u prethodnih šest meseci uspešno realizovao sve zadatke na preventivnoj medicinskoj zaštiti i lečenju povređenih i obolelih pripadnika snaga u misiji

  • 6
Redovna zamena tima Vojske Srbije u misiji EU u Somaliji Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Vojske Srbije koji su od februara bili angažovani u sastavu medicinskog tima u vojnoj operaciji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije vratili su se u Republiku Srbiju nakon uspešnog završetka učešća u misiji i predaje dužnosti novom kontingentu.

Naš tim je u prethodnih šest meseci uspešno realizovao sve zadatke na preventivnoj medicinskoj zaštiti i lečenju povređenih i obolelih pripadnika snaga u misiji i tako na najbolji način prezentovao profesionalizam i obučenost pripadnika sanitetske službe Vojske Srbije.

Redovna zamena tima Vojske Srbije u misiji EU u Somaliji Foto: Ministarstvo odbrane

Njih su u Somaliji zamenile kolege lekari i medicinski tehničari koji su u zonu operacije upućeni sredinom ovog meseca i koji su, nakon primopredaje dužnosti, započeli svoje šestomesečno angažovanje.

U sastavu kontingenta Vojske Srbije u ovoj vojnoj operaciji Evropske unije su štabni oficir na dužnosti načelnika sanitetske službe u misiji i petočlani medicinski tim zadužen za sanitetsku podršku obuke i primarnu medicinsku zaštitu međunarodnih snaga stacioniranih na aerodromu u Mogadišu.

Vojska Srbije je učešće u vojnoj operaciji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije započela 2012. godine, a do sada je u ovoj afričkoj zemlji bilo angažovano više od 100 lekara i medicinskih tehničara na dužnostima u komandi misije i sanitetskom timu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TTelep

    29. avgust 2023 | 16:50

    Iz Somalije u Srbiju? Neće ni primetiti razliku.

  • С-17

    29. avgust 2023 | 17:50

    За чији рачун наша војска иде тамо? Где су на Косову?

  • Milan

    29. avgust 2023 | 17:02

    Sta nasi vojnici rade tamo!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA