≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važno! Advokat 13 porodica čija deca pohađaju "Ribinikar" uputio apel

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko se neko oglasi o ovaj apel intenzitet trauma kod dece samo produbio

  • 0
ŠKOLA RIBNIKAR REKONSTRUKCIJA Foto: Tanjug/Marko Đoković

Advokat Stefan Radivojević, punomoćnik 13 porodica, zakonskih zastupnika maloletnih učenika OOŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu uputio je apel medijima da ne šalju novinske ekipe ispred ove obrazovne ustanove. 

- Imajući u vidu činjenicu da 1. septembra 2023. godine počinje nova školska godina, te da će učenici OOŠ "Vladislav Ribnikar" nastaviti školovanje u toj školi, ovom prilikom upućujemo apel roditelja da prvog dana školske godine ne šaljete novinarske ekipe ispred škole, uzimajući u obzir činjenicu da sam povratak u školske klupe učenicima MI-2 odeljenja predstavlja ogroman izazov s obzirom na osetljivost situacije i intenzitet trauma koje su deca preživela nakon nezapamćene tragedije od 3. maja 2023. godine - navodi se u apelu.

Dodaje se da se smatra da bi se dolaskom novinarskih ekipa prvog dana škole, kao i tokom školske godine, stvorila nepoželjna atmosfera koja bi ih podsetila na tragičan 3. maj, na koji način bi se intenzitet trauma kod dece samo produbio.

- Imajući u vidu navedeno, kao i subjektivne potrebe preživele dece, nesporna je ustavna odgovornost države, odgovornost svih nadležnih organa, svake medijske kuće i ustanove koje se bave i koje su uključene na bilo koji način u tragičan događaj od 3. maja, da se preživeloj deci u adekvatnom školskom okruženju oporavak i prevazilaženje traume učine mogućim i lakšim - dodaje u apelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA