≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vremenska prognoza za 1. septembar: Pogledajte kako da obučete decu za školu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra će temperatura biti u skladu sa kalendarom

  • 0
Vremenska prognoza vreme sunce sunčano toplo Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Telegraf

Sutra je prvi dan nove školske godine, mnogi đaci će posle dužeg vremena da porane, a lepa vest je da će jutro u većem delu Srbije biti obasjano suncem i vedrim vremenom, naročito na severu i na istoku Srbije, gde će i tokom dana biti sunčano.

U jutarnjim časovima u predelima dolina i kotlinama treba očekivati maglu.

Tokom dana u većem delu Srbije smena sunca i oblaka, a vetar će biti slab, promenljivog pravca, na istoku Srbije nešto pojačan.

Nažalost, jači razvoj oblačnosti kasnije posle podne može doneti lokalne pljuskove sa grmljavinom jugozapadnim predelima Srbije, pa će đacima šireg područja Zlatibora, Nove Varoši, Priboja, Prijepolja, Ivanjice, Arilja, Novog Pazara, Sjenice i Tutina biti neophodni i kišobrani.

Pomisao na septembar većini je pomisao i na jesen, ali će prvi septembarski dan ipak biti nalik letnjem.

Po temperaturama biće vrlo ugodan i prijatan.

U jutarnjim časovima biće neophodna nešto toplija garderoba, jer će se jutarnja temperatura kretati od 12 do 18°C, u Beogradu oko 16°C. Najtoplije jutro biće u Negotinskoj Krajini, uz temperaturu oko 18°C, dok će u većem delu Srbije biti od 12 do 14°C, a u brdsko-planinskim predelima niže.

Tokom dana očekuju se ugodne letnje temperature. Maksimalna temperatura biće od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C.

Dakle, kako je prosečna maksimalna temperatura za početak septembra u Srbiji od 25 do 29°C, ona će prvog dana septembra biti u skladu sa kalendarom.

Kako je sutra petak, đaci će već za vikend imati vremena da uživaju u slobodnom vremenu, a vikend će i više nego idealan biti prijatan za boravak u prirodi, s obzirom na to da se očekuje sunčano i pravo letnje vreme, uz maksimalne temperature oko 30°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA