Vreme čitanja: oko 1 min.

Vikend pred nama letnji, ali hladni front donosi zahlađenje sa kišom i grmljavinom: Evo kada stiže do Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za vikend i preko 30°C

  • 0
Beograd pljusak kiša sunce vremenska prognoza Đorđe Đurić Foto: M. Đorđević, Tanjug/Vladimir Šporčić/Ilustracija

Današnji dan doneće smenu sunčanih i oblačnih intervala, a posle podne u jugozapadnim predelima može biti i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C.

Vikend pred nama biće sunčan i pravi letnji. Maksimalna temperatura biće od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C.

Drugog dana vikenda iz centralne Evrope i sa područja Alpa očekuje se prodor hladnog fronta. On će u nedelju pred kraj dana stići prvo do Vojvodine, a tokom večeri i noći i do ostalih predela Srbije i doneti zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni.

Početkom sledeće sedmice očekuje se promenljivo oblačno i svežije, na jugu i istoku sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, dok se na severu očekuje razvedravanje.

Duvaće veoma jak severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 20 do 25°C.

U utorak malo toplije, maksimalna temperatura od 24 do 28°C.

Od sredine sledeće sedmice pod uticajem snažnog anticklona očekuje se stabilno i toplo vreme, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice vreme biti sunčano i pravo letnje, uz temperature oko i preko 30°C, a prema kraju sedmice biće i sve toplije.

Dakle, prvih 10 ak dana septembra, a prema trenutnim prognozama i prva polovina septembra biće stabilna, uz letnje vreme, samo se oko 3-4. septembra očekuje osveženje sa prolaznim padavinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA