Vreme čitanja: oko 1 min.

U Apatinu tradicionalno održana "Romska noć": Ova devojka ponela je titulu najlepše

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako su organizatori najavili, sledeće godine će biti još više učesnika i gostiju iz zemalja regiona, ali iz Španije i Austrije

  • 1
Romska noć, Apatin Foto: Nacionalni savet romske nacionalne manjine

Udruženje "Zlatno sunce" iz Apatina je i ove godine održalo tradicionalnu manifestaciju "Romska noć" uz podršku opštine Apatin, Turističke organizacije Apatin i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Upriličen je bogat muzički program u kojem su nastupala kulturno-umetnička društva i pevači koji igrom i pesmom predstavljaju romsku kulturu.

Manifestaciju su prisustvovali predsenik Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović, predstvanici Nacionalnog saveta Roma, predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Radulović, zamenica predsednika Nacionalnog saveta Alisa Šajn, Stevan Jovanović član odbora za kulturu i predsednik Romskog kulturnog centra Pančevo i Jelena Jovanović pokrajinska poslanica i članica Saveta.

Očekivano, najlepši deo večeri bio je izbor za mis, u kome je podebila Elvira Oršoš iz Sonte.

Prva pratilja je bila Marina Mišković iz Vajske, dok je druga pratilja bila Kristina Kalanjoš iz Daroslave. Lentu misice šarma ove godine je ponela Sanela Nikolić iz Gakova.

Kako su organizatori najavili, sledeće godine će biti još više učesnika i gostiju iz zemalja regiona, ali iz Španije i Austrije.

Baneri Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

(Telegraf.rs/A.Nedeljković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA