Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolnica u Valjevu dobija novo ruho: Ministarka Grujičić najavila rekonstrukciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovi bi trebalo da počnu sledeće godine

  • 1
Danica Grujičić, Valjevo Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije Danica Grujičić posetila je Opštu bolnicu Valjevo i najavila početak njene rekonstrukcije i dalje modernizacije.

Tom prilikom predstavljen je Urbanistički projekat i idejno rešenje rekonstrukcije i dogradnje 60.000 kvadrata ove zdravstvene ustanove.

Ministarka je izjavila da je zadovoljna kadrom i opremljenošću bolnice u čiju su opremu država Srbija i Ministarstvo zdravlja uložili oko 69 miliona dinara.

- Cela bolnica je rađena sedamdesetih i osamdesetih godina i zahteva kompletnu rekonstrukciju - da, pored ostalog, sobe za bolesnike izgledaju kao one u novom Kliničkom centru Srbije. Ministarstvo je obezbedilo novac za urbanistički projekat rekonstrukcije bolnice - rekla je Grujičić.

Ona je istakla da će se potruditi da se za valjevsku bolnicu obezbede dva magneta i dva moderna skenera, te da opremu nabavlja Ministarstvo zdravlja, a građevinske radove izvodi Ministarstvo za javna ulaganja.

Ako sve bude po planu, radovi u okviru prve faze rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice Valjevo trebalo bi da počnu sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cana

    3. septembar 2023 | 16:48

    Bruka a i lepo za taj narod. Kad odete hitnu intervenciju da dobijete oni traze da naplate ili idete za Beigrad ili gde vam glasi osiguranje. Kao da nismo ista Drzava...Srbija bruka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA