≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I mali Bogdan krenuo u avanturu, a ima svega 9 meseci: Više od 500 rekreativaca na Biciklijadi kroz Mačvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među najbrojnijima bili mladi i deca

  • 0

Više od 500 rekreativaca na devetoj po redu "Biciklijadi kroz Mačvu" savladalo je rutu dugačku 35 kilometara od Bogatića do mesta Očage i nazad. Ovo je, do sada, najmasovnija manifestacija koja promoviše zdrav život, porodične vrednosti, rekreaciju i biciklizam, a učesnicima pruža neponovljivo uživanje u mačvanskom krajoliku i celodnevni boravak i druženje u prirodi.

Dok je najmlađi učesnik, devetomesečni Bogdan na svoje prvo putovanje biciklom krenuo spavajući u korpici, devetogodišnji Dimitrije Erić je u društvu sa sestrom Kalinom i majkom Katarinom svoju avanturu ostvario na "plavom biciklu sa 18 brzina".

- Vozim bicikl i kod kuće, provozam se do etno-sela ili do prodavnice. Mislim da ću uspeti da pređem ceo put - kaže Dimitrije.

U punoj opremi, na trčakom biciklu, iz Rume je na mačvansku Biciklijadu došao Viktor Božić zato što, kako kaže, obožava ovakve manifestacije, druženja i priliku da upozna nove prijatelje.

- Prešao sam biciklom za poslednjih sedam godina oko 136.000 kilometra u četiri države, a vozio sam i do Ostroga. Zdravo je, ubija depresiju i neraspoloženje, najlepše je na biciklu - poručio je Viktor.

Šapčaninu Zoranu Šakanu (54) je rekreativna vožnja bicikla zadovoljstvo, ali je na ovaj način uspeo i da se oslobodi viška kilograma, uvek bude u kondiciji i da sačuva zdravlje.

- Sedmično pređem 300 do 400 kilometara. Smršao sam 35 kilograma i nemam zdravstvenih problema. Zbog zdravlja bih svakome preporučio vožnju biciklom - kaže Zoran.

Aleksandar Firaunović, predsednik organizacionog odbora "Biciklijade kroz Mačvu" je istakao zadovoljstvo što je manifestacija okupila rekordan broj učesnika svih uzrasta, a naročito što su među najbrojnijima bili mladi i deca.

- Jedan od ciljeva manifestacije je promocija bezbednog učešća biciklista u saobraćaju i ostvarili smo ga na najbolji način. Svi su savladali rutu, a među njima i cele porodice sa decom - rekao je Firaunović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA