Vreme čitanja: oko 1 min.

Ninoslav Jovanović osudio vandalski čin lomljenja table sa natpisom Subotica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sekretar je podsetio i da smo sličnu situaciju imali prošle godine kada je natpis na ćiriličnom pismu uništen,što je takođe nedopustivo

  • 9
Ninoslav Jovanović Foto: Milena Đorđević

Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ninoslav Jovanović osudio je  vandalski čin lomljenja table sa natpisom Subotica na mađarskom jeziku,u bojama mađarske zastave.

- Ustav i zakoni Srbije garantuju pravo na upotrebu službenog jezika propadnicima nacionalnih manjina. Čin pojedinaca i jedan ovakav incident neće i ne sme narušiti prava građana Srbije. Apelujem na sve nadležne organe da se počinioci pronađu i sankcionišu,i očekujem vrlo brzu reakciju na ponovnom postavljanju natpisa na na mađarskom jeziku - poručio je Jovanović.

On je dodao da je politika naše države puno poštovanje prava nacionalnih manjina, kao i suživot i promocija multikulturnih, multinacionalnih i multikonfesionalnih vrednosti kojima se ponosimo kao zemlja u kojoj skladno žive građani koji su pripadnici više od trideset različitih nacionalnih zajednica.

- Upravo je pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio Povelju počasni građanin Grada Subotica, koju su izglasali odbornici Skupštine grada kao predstavnici građana Subotice, temeljeći je na ličnom zalaganju i promociji najviših vrednosti kojima se odlikuju multinacionalne sredine - kazao je.

Sekretar je podsetio i da smo sličnu situaciju imali prošle godine kada je natpis na ćiriličnom pismu uništen,što je takođe nedopustivo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dali nesto pise u madjarskoj

    4. septembar 2023 | 15:56

    Na srpskom

  • Bane

    4. septembar 2023 | 15:05

    Nećete nas posvadjati sa Madjarima.. Dzaba bilo sta radi ponedinac koji mrzi to što se volimo mi Srbi i Madjari.. Živela Srbija, živela Madjarska..

  • Ред

    4. septembar 2023 | 15:42

    Ово ко да је неко напао човека а не обичан картонски натпис. Каква антисрпска хистерија и то у самој Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA