Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor niške "Tržnice" o zakupcu koji se vezao lancima za tezgu: Svi su se snašli, osim njega

Vreme čitanja: oko 1 min.

"U svakom od ugovora stoji klauzula koja kaže da ukoliko dođe do rekonstrukcije pijace, bilo kada, da imamo prava da uklonimo tezge ili objekte i za to se zakupcima daje rok od 15 dana"

  • 0
panorama grada NISa VREME VRUCINA Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ovih dan u toku je rekonstrukcija pijace "Krive livade" u Nišu. Jedan od zakupaca vezao se lancima za tezgu jer, kako je rekao za Južne vesti, gradska vlast nije ponudila nijednu alternativu za prodavce koji su boravili u lokalima, iako su zakup platili do Nove godine.

Zakupci početkom godine potpisuju ugovore na godinu dana, kaže za Telegraf.rs Goran Đorđević, direktor niškog JKP "Tržnica". U svakom od tih ugovora stoji klauzula koja kaže da ukoliko dođe do rekonstrukcije pijace, bilo kada, da imamo prava da uklonimo tezge ili objekte i za to se zakupcima daje rok od 15 dana, navodi on.

- To je deo ugovora koji oni potpisuju na početku godine. Sad u ovom slučaju smo dali rok više od mesec dana baš iz razloga da bi oni mogli ne samo da se isele i da bi mogli da se snađu, da nađu neki drugi lokal, pri čemu smo mi njima i pomagali, nudili naše lokale po početnoj ceni bez ikakve licitacije, svakom smo izašli u susret, svima koji su došli do "Tržnice", do gradonačelnice. Gledali smo kako da nađemo neko rešenje, neku alternativu za njih. Gotovo svi se se snašli, našli lokale. Osim njega. On nikad nije pokazao inicijativu da mu pomognemo - objašnjava za Telegraf Đorđević.

- On je nezadovoljan isto koliko i ovi ostali, neko više, neko manje. Niko neće biti oštećen, to je samo period od dva do tri meseca dok ne završimo rekonstrukciju, a posle će nastaviti da rade čak i na nekim boljim pozicijama - navodi Đorđevič i napominje da će renoviranje pijace biti gotovo do kraja godine. Kako kaže, neki zakupci su prešli na druge pijace.

Prema Đorđevićevim rečima, kad pijaca bude rekonstruisana, prvo će zakupcima biti ponuđeni novi montažni lokal i oni će, kaže Đorđević, u tom smislu biti povlašćeni.

(Telegraf.rs)

Video: Najveća pijaca u južnoj hemisferi se nalazi u Australiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA