Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova opština je raj za roditelje: U vrtiću u Novoj Varoši nema liste čekanja, ove jeseni bogatiji za 320 dece

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorka Predškolske ustanove Dana Gudurić je rekla da su im kapaciteti maksimalno popunjeni i prvi put, nakon dužeg perioda, neće imati listu čekanja za upis u vrtić

  • 1
Vrtić "Paša i Nataša" u Novoj Varoši Foto: RINA.rs

Predškolska ustanova "Paša i Nataša" u Novoj Varoši ove jeseni bogatija je za 320 polaznika uzrasta od jedne do sedam godina.

Direktorka Predškolske ustanove Dana Gudurić je rekla da su im kapaciteti maksimalno popunjeni i prvi put, nakon dužeg perioda, neće imati listu čekanja za upis u vrtić.

- Nakon upisnog konkursa, koji je sproveden tokom aprila odnosno maja, 19 mališana je ostalo "ispod crte" i oni će uskoro biti primljeni u Vrtić, čim se završi obavezni proces adaptacije već upisane dece - kaže Gudurić.

U Vrtiću je, inače, najbrojnija grupa polaznika uzrasta od tri do pet i po godina, njih je ukupno 156. Predškolaca je ove jeseni 90. Od njih je 84 upisano u matičnu ustanovu, a šestoro u izdvojenoj grupi Vrtića u Akmačićima. Takozvana jaslena grupa broji 68 dece.

U Predškolskoj ustanovi podsećaju, ipak, da roditelji i ubuduće moraju poštovati pravila upisa. Ona su, kako ističu, jasna i unapred definisana, a pre svega se odnose na poštovanje termina upisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA