Vreme čitanja: oko 2 min.

Petrovac na Mlavi dobija novi vrtić: Počeli radovi na izgradnji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta "Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja" sprovodi izgradnju novih, dogradnju, adaptaciju i opremanje postojećih objekata na teritoriji Srbije

  • 0
Slavica Đukić Dejanović, izgradnja novog vrtića, Petrovac na Mlavi Foto: Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović prisustvovala danas je početku radova na izgradnji novog vrtića u Petrovcu na Mlavi.

Novi vrtić će obezbediti 200 mesta za decu u ovoj opštini, a objekat će se prostirati na preko 1350 m2 za čiju izgradnju Ministarstvo prosvete je izdvojilo preko 184 miliona dinara.

Završetak gradnje se očekuje u narednih 12 meseci.

Đukić Dejanović je naglasila da Ministarstvo odlučno nastavlja sa ulaganjem u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jer čvrsto verujemo da na taj način ulažemo u budućnost.

Ona je istakla da ovo nije samo temelj za novi objekat već i temelj za bolje sutra, i dodala da projektom "Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja", koji se sprovodi u saradnji sa lokalnom samoupravom i uz podršku Svetske banke, pruža se prilika svakom detetu da raste, uči i da se razvija u stimulativnom okruženju koje će im omogućiti da razviju svoj puni potencijal.

Izgradnjom još jednog objekta ulaže se u budućnost najmlađih, a ujedno pruža se podrška njihovim roditeljima.

Ugovori o finansiranju i izgradnji novog vrtića u Petrovcu na Mlavi potpisani su u julu 2023. godine u Ministarstvu prosvete.

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić ja istakao da je zahvalan Predsedniku republike Srbije, Vladi republike Srbije i Ministarstvu prosvete na podršci i razumevanju problema sa kojima su se suočavali, ali i na svemu ostalom što čine za unapređenje obrazovnog sektora u toj opštini.

On je zahvalio Branku Ružiću zahvaljujući kome su i dobili ovu šansu, kao i ministarki Đukić-Dejanović, uz čiju podršku će i završiti ovaj projekat.

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta "Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja" sprovodi izgradnju novih, dogradnju, adaptaciju i opremanje postojećih objekata na teritoriji Srbije.

Realizacijom ovog projekta, vrednosti 47 miliona evra, biće obezbeđeno 11.000 novih mesta za decu u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Projekat, pored proširenja kapaciteta i izgradnje predškolskih ustanova, posebnu pažnju posvećuje unapređivanju znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za oko 12.000 vaspitača.

Bitan aspekt programa je i inkluzija mališana od najranijeg uzrasta, kao i senzibilisanje opšte javnosti i edukacija roditelja o značaju ranog razvoja i rane inkluzije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA