Vreme čitanja: oko 1 min.

Polaganjem venaca odata počast borcima na Grčkom i Srpskom vojničkom groblju u Pirotu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ceremonija je završena kratkim umetničkim programom

  • 0

U ime Grada i svoje ime gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski položila je vence na Grčkom i Srpskom vojničkom groblju u Pirotu odajući poštu našim i savezničkim borcima koji su dali svoje živote u Prvom svetskom ratu za slobodu Srbije i srpskog naroda. Ceremonija je počela pomenom koji je služio vladika niški Arsenije u sasluženju sveštenika Grčke i Srpske crkve, prenosi ni.rs.

Gradonačelnica je ovom prilikom istakla da srpski i grčki narod povezuju decenijske i neraskidive prijateljske veze koje traju do današnjih dana. Teško da se može zaboraviti pomoć koju je grčki narod pružio srpskim vojnicima nakon povlačenja preko Albanije i vreme koje su oni tamo proveli da bi se vratili na front i oslobodili svoju zemlju.

Okupljene na Srpskom i Grčkom vojničkom groblju pozdravio je i državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Antić.

Na ovaj način tradicionalno se odaje pošta grčkim i srpskim borcima. Na Grčkom groblju sahranjeno je 358 grčkih, a na srpskom 7610 srpskih vojnika.

Posle verskog obreda vence su položili predstavnici Vlade RS Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici Ministarstva odbrane, Pirotskog okruga, Grada Pirota, Grada Niša, predstavnici Policijske uprave Pirota, Ambasade Grčke i Kipra, udruženja građana i pojedinci.

Ceremonija je završena kratkim umetničkim programom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA