Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav gest predsednika opštine Prijepolje: Novac za kupovinu službenog auta preusmerio na opremanje vrtića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ovaj nesvakidašnji gest Draga Popadića malo ko je znao, ali svakako da je na taj način olakšao mnogim roditeljima koji su nakon opremanja novih prostorija mogli svoje mališane da pošalju u vrtić

  • 1
Oština Prijepolje, drago popadić Foto: Rina

Presednik opštine Prijepolje učnio je nesvakidašnji gest kada je umesto da sredtsva iz budžeta opštine opredeljena za kupovinu novog vozila upravo za prvog čoveka opštine, presumerio za renoviranje prostorija u vrtiću čime su se stekli uslovi da se preko 100 mališana sa liste čekanje upiše u Predškolsku ustanovu.

- Za kupovinu novog automobila za predsednika opština u budžetu je bilo obezbeđeno tri miloiona dinara. Drago Popadić tada nije bio na čelu Prijepolja već na mestu odbornika, kada je ta odluka doneta. Kada je stupio na dužnost, on je taj novac presmerio za opremanje vrtića. Tako se stvoriča mogućnost da se poprilično smanji lista čekanja, kaže za RINU izvor upoznat sa datom situacijom.

Za ovaj nesvakidašnji gest Draga Popadića malo ko je znao, ali svakako da je na taj način olakšao mnogim roditeljima koji su nakon opremanja novih prostorija mogli svoje mališane da pošalju u vrtić.

- U planu je da se do kraja godine i potpuno ukinu liste čekanja, jer će biti opremljeno još novih prostorija na osnovu kojić će biti povećani kapaciteti vrtića. Ono što je dobra vest jeste da se do kraja ovog meseca očekuje postavvljenje kamena temeljca za izgradnju potpuno novog vrtića i tada će mukama roditelja konačno i potpuno doći kraj, kaže naš sagovornik.

Sredstva koja su prvobitno bila namenjena za nabavku službenog automobila usmerena su na poboljšanje uslova u vrtićima, uključujući opremanje novih prostorija u objektima Duga i Maslačak, kupovinu novog nameštaja, igračaka i opreme za obrazovanje.

-Naša deca su naša budućnost, i naša obaveza je da stvorimo najbolje moguće uslove za njihov rast i razvoj. Nabavka automobila je možda bila plan, ali smo smatrali da je važnije da sredstva investiramo u za potrebe naše dece – kratko je kazao Popadić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA