Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik jedne opštine u Srbiji odrekao se 3,5 miliona u korist dece: Za Telegraf otkriva svoje razloge

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ovaj nesvakidašnji gest Draga Popadića malo ko je znao, ali svakako da je na taj način olakšao mnogim roditeljima koji su nakon opremanja novih prostorija mogli svoje mališane da pošalju u vrtić

  • 4
Oština Prijepolje, drago popadić Foto: Rina

Biti čovek pre svega - danas nije tako često, pa možda zbog toga humani gestovi odjeknu u javnosti kao bomba.

Jedan takav gest oduševio je Prijepolje, a bogami i celu Srbiju. Predsednik ove Opštine Drago Popadić odlučio je da ljudskost stavi iznad komfora. On se odrekao novog automobila i sav novac predviđen za to preusmerio za obnovu vrtića.

"Ne mislim da je ovo nešto posebno, a povećavamo zaposlenost u Prijepolju", ovim rečima za Telegraf.rs počinje priču predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Za naš portal Drago otkriva kako je došao na ovu ideju.

- Bilo je u planu da se kupi novo vozilo za mene, ja sam tražio rebalans budžeta i taj novac sam odlučio da dam za vrtić, tačnije njegovu obnovu.U  pitanju je tri miliona i šesto hiljada dinara, a biće vremena za automobil, zna se šta su prioriteti - priča nam Drago.

Za ovaj nesvakidašnji gest Draga Popadića malo ko je znao, ali svakako da je na taj način olakšao mnogim roditeljima koji su nakon opremanja novih prostorija mogli svoje mališane da pošalju u vrtić.

- Veliki broj roditelja želi da upiše decu u vrtić, a samim tim što proširujemo kapacitete vrtića ovim novcem, takođe i utičemo na porast zaposlenosti kod nas u Proijepolju, jer oni roditelji koji zbog obaveza prema deci nisu mogli da rade, sada će moći. Moram da naglasim da je veliki deo novca za renoviranje dao i sam vrtić, a ovo je naša donacija i sve to u svrhu skraćivanja liste čekanja za upise - kaže nam Popadić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    13. septembar 2023 | 13:09

    Nije tesko biti covek !

  • Maja

    13. septembar 2023 | 13:41

    Bravo Drago... primer uci ali bojim se da nemate koga da naucite pa zato se o Vama i pise .

  • деда Милоје

    13. septembar 2023 | 13:17

    Некада је ово била нормална појава пре 60,70,г а и мирније смо живели и све се то подразумевало све за децу и своју отаџбину. Међутим мало касније све се мењало пивилегиј за привилегиом,прво се креноуло од врха па наниже док нас све то није преплавило.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA