Vreme čitanja: oko 2 min.

Amerikanac zbog Telegrafovog teksta rekao mami da se ne vraća kući: Njegov snimak zapalio mreže

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj Amerikanac ni ne sluti kako je Pičkovac zapravo dobio ime...

  • 11

Za malo naselje zvano Pičkovac posle reportaže u Telegrafu pročulo se i van Srbije. Kada smo posetili ovo mesto, otkrili odakle takav naziv i ko tamo živi, nismo ni slutili da će izazvati ovoliku buru, a još manje da će snimak stići do Amerike.

Naime, jedan Amerikanac, pogledao je našu reportažu o Pičkovcu i oduševio se.

Ponavljajući u šoku naziv prelepog mestašca iz Srbije, u jednom trenutku je upitao:

- Šta je Pičkovac? Mama, ja se noćas ne vraćam kući - poručio je šaljivo on, a video je postao viralan.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Mustafa Ahmed (@travelsofmozzy)

Podsetimo, kada smo čuli za Pičkovac, odlučili smo da se uputimo tamo i saznamo kako je ovo naselje dobilo ime, ali i kako se živi u Pičkovcu. Krase ga svega četiri ulice, jedna prodavnica, škola, Dom zdravlja i nadasve divni ljudi. Ostali smo zatečeni, jer... Subjektvni osećaj je kao da ste u Švajcarskoj, sve je sređeno i uređeno do najsitnijeg detalja.

"Ja sam iz Sremske Mitrovice, tačnije iz naselja Pičkovac. Ime je poteklo od toga što je u samo četiri ulice živelo pet ginekologa, ima dosta babica i sada žena, mahom udovica", ispričao nam je tada meštanin koji se vozikao mirnim ulicama poznatog naselja.

Mali broj meštana smo sreli, ali pak dovoljno da nam otkriju neke detalje o ovom naselju.

"Iz Pičkovca sam, to vam je kada uzmete mapu sveta, tragate za Srbijom, pa za Mitrovicom i eto ga, tu je i Pičkovac. Nama je ovde sjajno, a ljudima je smešno kada kažemo odakle smo", rekla nam je jedna meštanka.

No, pored smeha kada se izgovori ime naselja, postoji i nekolicina onih kojih je sramota.

"Ja sam žena u godinama, i nije lepo da izgovaram to ime. Kada me pitaju odakle sam, ja kažem da sam iz bezobraznog kraja, zvanog Čičkovac".

U Pičkovcu su mahom starosedeoci, koji su za naš portal otkrili da su sjajna zajednica, žive u mirnom kraju i pomažu se međusobno.

"Ovde sam ceo život, ljudima je ovo mesto zanimljivo zbog naziva i moram da kažem da i jeste. Mene lično nije sramota da kažem odakle sam, ponosan sam na svoje naselje.... Pa vidite i sami kako je lepo", pričaju nam komšije.

Ukoliko se nađete na putu ka Sremskoj Mitrovici, obavezno posetite ovo naselje. Vlada mit da se do njega teško dolazi, ali zapravo je veoma jednostavno. Za Pičkovac svi znaju, te će vam otkriti rutu bilo gde da stanete i pitate..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    14. septembar 2023 | 13:27

    Ja sam mislio da bi to moglo biti negde iza sedam gora, iza sedam mora, neko lepo, toplo mesto.Kad ono u tu, u lepom Sremu.Eto nama turističkog potencijala.Pa kada te pitaju gde si letovao.Mogli bi i bivšeg Austrijskog kancelara da dovedemo da bude počasni građanin.

  • Djole

    14. septembar 2023 | 12:12

    😂😂😂

  • Godzila sa Morave

    14. septembar 2023 | 12:23

    U Sredini,prvo selo do Kruševca,mada sve je to sada spojeno ima Pičkovo brdo.Tu je živeo neki Pičak,a pošto je brdo tako je i dobilo ime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA