≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesna nakon 8 sinova rodila ćerkicu: Suprug bio preponosan zbog broja dečaka, a sada kaže da se oseća ovako

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je svi prijatelji nazivaju "supermamom" i "majkom 9 Jugovića", Vesna je skromna, te sebe ne smatra heroinom, već blagoslovenom ženom

  • 33
Vesna i Slobodan Milićević sa decom Foto: Privatna arhiva

U utorak svet je postao brojniji za još jednu bebu, i to ne bi bilo ništa novo da novorođenče Mila nije deveto dete u svojoj porodici. Njena majka Vesna Milićević poznata je kao "supermama" ili "majka 9 Jugovića", a nakon čak 8 sinova, sudbina je odredila da sledeća bude devojčica.

Ova velika porodica ne može biti srećnija jer je dobila još jednog člana, a prinovi se najviše raduju dečaci. Sasvim sigurno, Mila će biti u potpunosti zaštićena i čuvana od strane malene armije.

- 12. septembra stigla nam je Mila, sačinjena od 3.500 grama i 52 centimentra čiste ljubavi. Mila i ja smo dobro i danas idemo kući. Braća su sa nestrpljenjem čekala Milino rođenje, verujte, njihova reakcija kada su je ugledali prvi put se ne može opisati rečima. Pogledi su bili prepuni topline i ljubavi - opisuje ponosna majka.

Iako bi mnogi roditelji devetoro dece smatrali ogromnim, a možda i nedostižnim izazovom, Vesna tvrdi da ne postoje mane velike porodice, već samo prednosti. Ipak, pojašnjava da je potrebna organizacija, razumevanje i određivanje prioriteta.

- Kao porodica smo mnogo vezani i složni. Vrlo je bitna organizacija i plan za taj dan šta ćete uraditi i šta su vam prioriteti. Sa suprugom sami vaspitavamo i odgajamo decu, što uopšte nije teško uz dobru organizaciju i naravno ljubav. Kod velikih porodica postoje samo prednosti, jer deca odgajana u velikim porodicama se uče strpljenju, deljenju, razumevanju... "Mane" velikih porodica mislim da ne postoje, treba samo imati želju i ljubav za osnovanje velike porodice. Uz Božiju pomoć i vas kao roditelja koji ste sa namerom stvarali i želeli takvu porodicu sve to dođe kako treba - navodi Vesna sa osmehom.

Svi prijatelji Vesnu nazivaju "supermamom" i "majkom 9 Jugovića", ali ona je skromna, te sebe ne smatra heroinom, već blagoslovenom ženom. Ovoj majci ništa nije prepreka, a sve svoje napore ulaže da njena deca sutra dele najlepše uspomene jedni sa drugima.

- Sebe ne smatram heroinom, već blagoslovenom od Boga, jer zaista imati zdravu, dobru i poslušnu decu je jedan veliki dar - pojašnjava nam ona.

Sa druge strane, deo uspeha sigurno leži i u podršci među ovim bračnim parom. Razumevanje je ključno, ali i zajedništvo. Tako je tata Slobodan po deveti put posmatrao porođaj svoje žene i bodrio je, a nakon osam sinova i sa dolaskom ćerkice, kako nam priča Vesna, sada je na "sedmom nebu".

- Suprug je i ovoga puta prisustvovao porođaju i naravno njegova podrška mi je značila i olakšala porod. Suprug je i do sada bio preponosan što imamo osam sinova, a sa Milinim rođenjem je na "sedmom nebu" - zaključuje preponosna i presrećna majka za naš portal.

Iako su rodom iz Medveđe, Milićevići već dugo žive u Italiji, te su tamo i rođena sva deca. Najstariji sin Luka rođen je 2005. godine, potom Stefan 2006, pa Đorđe 2008, Aleksa 2010, Nikola 2012, Dušan 2016, Petar 2018, Pavle 2020, a onda i Mila. Ipak, to što žive van svoje domovine ne sprečava ih da gaje tradicionalne vrednosti, a roditelji se trude da nikada ne zaborave odakle potiču.

(Telegraf.rs)

Video: Saobraćajna signalizacija na novoj obilaznici zbunjuje vozače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    16. septembar 2023 | 20:42

    Predivni ste!

  • Перагеније

    16. septembar 2023 | 20:56

    Живи били! Прелепа жена...

  • Proki

    16. septembar 2023 | 20:53

    Bog vas blagoslovio. Šteta je samo što ta predivna deca postaju mali Italijani a ne Srbi. Živi bili..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA