Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena manifestacija "Dobrovoljac, Srbin, borac"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovogodišnju manifestaciju obeležio je bogat kulturno-umetnički program

  • 15
Manifestacija Foto: Aleksandra Stanisavljević

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić kao glavni gost svečano je otvorio manifestaciju "Dobrovoljac, Srbin, borac", koja je drugu godinu zaredom održana u Tankosićevu (Kisač).

Ovogodišnja manifestacija "Dobrovoljac, Srbin, borac" bila je posvećena obeležavanju jubileja – 200 godina od rođenja kneza Mihaila Obrenovića i 120 godina od osnivanja srpske komitske organizacije, a epitafni koncert je posvećen je nedavno upokojenom čika Đorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog vojničkog groblja u Solunu.

Ovogodišnju manifestaciju obeležio je bogat kulturno-umetnički program, a gradonačelnik je istakao da se na ovaj način čuva naša istorija i prenosi na buduće naraštaje.

Gradonačelnik je napomenuo da Grad upravo gradi put od trga Tankosića do Stepanovića kako je obećao prošle godine ministar odbrane i potresednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević.

Put koji se gradi nije jedina investicija u ovom kraju. U maju mesecu ove godine započeta je izgradnja nove rute biciklističke staze Novi Sad – Irmovo – Kisač – Čenej, dužine 21,2 kilometara.

(Telegraf.rs/Aleksandra Stanisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Macak

    17. septembar 2023 | 01:35

    Podrska ovakvim manifestacijama, doprinose umnogome da se radom i trudom dodje do jos boljih rezultata.

  • dragan

    17. septembar 2023 | 01:44

    Mi danas imamo vlast koja radi, bori se svim silama da Srbija, u ovom slucaju N.Sad ide napred, da se oseti taj napredak, bolji standard zivota, i na dobrom smo putu.

  • bambi

    17. septembar 2023 | 01:42

    N.Sad je lep grad, doziveo je preporod, kao zapravo i Srbija zahvaljujuci predanom radu i odgovornoj politici ove vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA