Vreme čitanja: oko 1 min.

Lakićević podelio biciklistima opremu: "Neophodna veća vidljivost kako bi se smanjile nezgode"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Manifestaciju su organizovale Uprava saobraćajne policije, Agencija za bezbednost saobraćaja i Biciklistička unija Srbije

  • 0

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slaviša Lakićević, istakao je da trećina biciklista u Srbiji strada noću i u uslovima smanjene vidljivosti, zbog čega je jako bitno da budu uočljivi u saobraćaju i koriste adekvatnu opremu.

Lakićević, koji je prisustvovao manifestaciji podele svetala, svetloodbojnih prsluka, reflektujućih traka i druge opreme za bicikliste, naglasio je da pojačana kontrola saobraćajne policije sama po sebi ne može jedina doprineti unapređenju bezbednosti biciklista, već da je neophodno delovati i preventivnim aktivnostima.

Dodao je da je ove godine povećan broj prekršaja koji su izrečeni vozačima bicikla i precizirao da je 1.570 njih sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola i oko 840 zbog neposedovanja prednjeg i zadnjeg osvetljenja.

Lakićević je rekao da zabrinjava podatak da je ove godine u 1.020 nezgoda, u kojima su učestvovali biciklisti, njih 28 stradalo uglavnom zbog toga što nisu bili vidljivi zbog čega je neophodno da budu uočljivi i koriste opremu koja će ih učiniti vidljivijim.

Naglasio je da će zajednički cilj svih relevantnih subjekata biti poboljšanje infrastrukture i izgradnja više biciklističkih staza.

Manifestaciju su organizovale Uprava saobraćajne policije, Agencija za bezbednost saobraćaja i Biciklistička unija Srbije.

Više stotina biciklista posetilo je događaj koji je bio organizovan u blizini biciklističke staze ispod Brankovog mosta i, pored prigodnih poklona koji će doprineti njihovoj boljoj uočljivosti, imali su priliku da razgovaraju sa predstavnicima Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja i Biciklističke unije Srbije, kao i sa koordinatorkom Ujedinjenih nacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA