Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ozbiljan problem imamo sa decom": Ovo je novi trend među omladinom, da li su krive društvene mreže?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jeziv video pojavio se na društvenim mrežama

  • 22
Deca jabukama gađaju autobus Printskrin: Twitter/@DamirOkanovic

Na društvenim mrežama se pojavio snimak kako deca gađaju slučajne prolaznike i autobuse jabukama. Nakon niza vesti o novim Tik Tok trendovima, ne bi nas začudilo da je i ovo jedan od njih, ili je ipak u pitanju nekultura.

"Bila sam u autobusu na liniji broj 26 kada me je nešto jako pogodilo u glavu. Autobus je stao na stanici, i samo sam videla na podu autobusa smrskane jabuke. Pogodila je jabuka još jednu ženu. Ljudi koji su izašli iz autobusa su videli veliku količinu jabuka koje se nalaze na kolovozu sa druge strane. Ovo se desilo u Dragice Končar oko deset uveče. Nemamo pojma da li je neko gađao autobus ili se to desilo slučajno", stoji u objavi na instagram profilu moj_beo_grad_.

Ovaj incident prokomentarisao je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju, koji tvrdi da ovo preti da postane ozbiljan problem po bezbednost svih učenika u saobraćaju.

"Ozbiljan problem imamo sa klincima. Preozbiljan. Ne kriju se uopšte, u sred dana, u sred centra grada", napisao je Okanović na Tviteru.

Ispod objave su odmah usledili komentari ostalih korisnika koji su osudili takvo ponašanje omladine.

"To se vrlo brzo rešava ako se želi… Kazna mami i tati da se skida od plate, a on jedan dana u nedelji da ide u GSP da pere autobuse…", bio je jedan od komentara.

"Na Pupinovom mostu ovako gađaju kamione, i to ne jabukama nego kamenjem", napisao je jedan korisnik.

Podsetimo, nedavno smo pisali o novom smrtonosnom Tik Tok izazovu koji preti da zavlada i Srbijom u kojem deca na biciklima izleću noću ispred vozila u pokretu. Upravo, jedan čovek iz Futoga bio je žrtva pomenutog izazova pa se požalio svojim prijateljima na Fejsbuku, a potom i ceo događaj prokomentarisao za Telegraf.

- Približavam se pešačkom prelazu od Poljoprivredne škole prema Domu učenika i iz uličice s leve strane izleće na glavni put grupa od tridesetak biciklista - deca, mlađi srednjoškolci, bez i pogleda na saobraćaj. Trkaju se prema ambulanti, totalno ludilo, moja neverica. Naglo kočim, stiskam sirenu. Oni slave, pobednički mašu rukama u mom pravcu. Jutros čujem. IZAZOV!?

-Nije me niko kontaktirao od roditelja, a ni nadležnih. Nisam se ranije susretao sa ovakvim događajima. Naravno da sam bio zbunjen, poprilično i uplašen, u neverici šta se dešava ispred mene. Srećom uspeo sam na vreme da zaustavim vozilo - rekao je tada za Telegraf.rs Vladimir Šušić.

Sa druge strane, sociološkinja Jelena Radović za naš portal kaže da je važna uloga roditelja u tom periodu odrastanja, ali da je veliki krivac i sam "filter" društvenih mreža.

Da li je gađanje jabukama autobusa i prolaznika deo nekog novog trenda ili je samo u pitanju nevaspitanje i neposvećenost roditelja? U svakom slučaju imamo veliki sociološki problem sa omladinom kome nekako moramo stati na put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrnjacka Banja

    17. septembar 2023 | 16:31

    Sta sve rade, to mozda i nije toliko lose. U ostalom dali ste im sva prava, a obaveze nikakve, i sta onda ocekivati od te dece?!?!

  • Cuvaj se komsije

    17. septembar 2023 | 16:14

    Obrati usi i njemu i roditeljima

  • M

    17. septembar 2023 | 16:21

    Pošaljite vatrogasce, da ih malo rashlade, hladnom vodom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA