Vreme čitanja: oko 1 min.

U kampu Mali opanak 2023 više od 200 mališana iz Austrije, Crne Gore i RS

Vreme čitanja: oko 1 min.

U kampu koji se održava u selu Mionica učestvuje 200 mališana

  • 0
Ministar Đorđe Milićević u Kosjeriću Foto: Rade Begović

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za odnose s dijasporom, posetio je danas Кosjerić gde je sa zamenicom predsednika opštine Gordanom Josipović obišao tematski letnji kamp za decu iz dijaspore i regiona „Mali opanak 2023“.

U kampu koji se održava u selu Mionica učestvuje 200 mališana iz Austrije, Crne Gore i Republike Srpske.

-Кamp "Mali opanak" je samo jedan od 22 kampa čiju smo organizaciju finansirali širom Srbije, a kroz koje je ovog leta prošlo oko 5000 mališana srpskog porekla iz celog sveta. Ovi letnji kampovi osmišljeni su da našim mališanima iz sveta približe Srbiju, da vide unutrašnjost naše lepe zemlje a ne samo Beograd.

Ovaj projekat, koji je rezultat zajedničke posvećenosti i podrške, ne samo mog kabineta, nego i Vlade Srbije, a posebno predsednika Republike Aleksandra Vučića koji je inicirao rad na jačanju saradnje matice i države, omogućava deci iz dijaspore i regiona da se povežu s svojim korenima, nauče više o srpskoj kulturi i tradiciji, ali i da stvore prijateljstva koja će trajati čitavog života. Ovde u Кosjeriću, mališani su u prelepom prirodnom okruženju, kroz različite aktivnosti i radionice, usavršavali znanje srpskog jezika, upoznavali se sa našom istorijom, tradicijom, starim zanatima ali i uživali u domaćoj hrani – rekao je ministar Milićević.

Ministar je posebno naglasio da su skoro svi mališani koji su boravili u kampovima pitali da li će i dogodine biti organizovani i izrazili želju da ponovo dođu. Takođe, rekli su da će preporučiti i svim svojim drugarima u mestima i država iz kojih dolaze da obavezno posete Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA