Vreme čitanja: oko 1 min.

Medved kod Prijepolja napravio haos

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medved je Muji upao u voćnjak i pošteno se zasladio

  • 1
Svetski dan medveda Foto: Pixabay

Medved obrao šljive! U Hisarđiku kod Prijepolja, medved je tokom noći upao u šljivak domaćina Muja, pa je zasade šljiva potpuno uništio i iza sebe ostavio ogromne posledice.

Velika nedaća zadesila je Muja Karahođića iz prijepoljskog sela Hisarđik, kada mu je medved upao u voćnjak i napravio haos.

Incident se dogodio tokom noći, a voćnjak domaćina Muja se nalazi svega 200 metara udaljen od njegove kuće, gde je on mirno spavao, dok je medved harao voćnjakom.

- Voćnjak je pretrpeo značajne gubitke, stabla su polomlljena, ovo je katastrofa za nas. Godinama smo ulagali trud i radili na održavanju ovog voćnjaka, a sada je gotovo uništen. Prošle godine na ovoj bašti ubrali smo preko 2,5 tona šljiva - kaže Mujo.

Neretko medvedi i ostale zveri nanose štetu planincima u ovom kraju, a pre desetak dana takođe medved je zaklao ovcu u novovaroškom selu Negbina.

Prijepoljski domaćin Muji, dodaje, štetu je prijavio lokalnoj samoupravi, pa očekuje pomoć od njih.

(Telegraf.rs/B.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    18. septembar 2023 | 17:40

    Napravio mu je samo uslugu da se ne muci oko sljiva za dzaba posto je cena sljive zadnjih 12 godina ista i iznosi 25 din po kilogramu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA