Vreme čitanja: oko 3 min.

Dušan je kreator natpisa koji je obišao ceo svet: "Smaralo" ga da piše mami poruke, pa je smislio drugi način

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako ovaj mladić objašnjava za Telegraf.rs, ideja za poruku na papiru rodila se kada je ostao sam na moru u Crnoj Gori sa bratom od strica

  • 4
Dušan Bogunović Foto: Privatna arhiva

Papir sa natpisom "Mama, dobro sam!" obišao je mnoge zemlje sveta i to sve zbog Dušana Bogunovića (25) iz Novog Sada, koji je kao tinejdžer odlučio da smisli kreativan način da majci sa putovanja poruči da je sve u redu, a da ne mora baš stalno da kuca poruke pred društvom, jer kako i sam priznaje, to tada nikako nije bilo "u trendu".

Kako ovaj mladić objašnjava za Telegraf.rs, ideja za poruku na papiru rodila se kada je ostao sam na moru u Crnoj Gori sa bratom od strica. Majka kao majka, svakodnevno je propitivala gde su, šta rade, da li je sve u redu, ali i naravno, da li su dobro.

- Ideja se rodila kada smo brat od strica Stefan i ja ostali sami na moru u Crnoj Gori. Mame su nam stalno pisale, sa onim standardnim pitanjima što majke uvek pitaju kad nisi kod kuće: ,,Da li si gladan?" ,,Da li jedeš nešto na kašiku?" ,,Da li piješ dovoljno tečnosti?" ,,Da li spavaš ili samo izlaziš?" i naravno najčešće pitanje od svih: ,,Da li si DOBRO!?" Mladima u tim nekim tinejdžerskim i studentskim godinama nije baš zanimljivo da se dopisuju sa majkom, pa tako je i nas, žargonski rečeno, smaralo da odgovaramo na takve poruke svaki dan po sto puta... Palo nam je na pamet da pojednostavimo i skratimo proces odgovaranja tako što ćemo flomasterom na papiru napisati kratko i jasno "MAMA, DOBRO SAM!", a kada smo to i uradili taj papir smo nosili stalno sa sobom i sa njime se slikali mamama kad god i gde god nam stigne neka od onih gore navedenih poruka - priča sam Dušan sa osmehom se prisećajući početaka viralne poruke.

Ipak, realizacija ideje do danas je dosta napredovala, pa tako umesto praznog papira sa flomasterom ispisanim rečima, Dušan sada praktično ima svoj "brend". Natpis je ištampao, dodao karakterističan dizajn, cvetiće, pa čak i plastificirani papir kako bi mogao da roni sa njim.

Iako svakog tinejdžera "smara" pitanje majke da li je dobro, Dušan kaže da mu je drago što je na kreativan način uspeo da inspiriše i druge da se javljaju majkama.

- Moja mama je valjda kao i svaka majka sa Balkana uvek tražila da zna da sam dobro, a mislim da i sada podjednako hoće da zna da sam dobro, samo što danas vrlo često saznaje to i pre nego što pita. Vremenom smo videli da se ljudima oko nas, gde smo nosili natpis, ta ideja svidela, jer je stalno neko pitao da se ufotka za svoju mamu, tako da verujem da smo inspirisali i druge ljude - dodaje naš sagovornik.

Pored toga što je student arhitekture na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Dušan ima ogromnu strast za putovanjima. Danas sarađuje sa jednom od novosadskih turističkih agencija, ali ima i svoju prodavnicu gde osim papira sa dobro poznatim natpisom prodaje i majice, čarape, cegere, bedževe, pa čak i zastave.

Samo ove godine obišao je oko 14 država, a ubeđen je da nikada neće moći da razume majčinsku brigu i jedinstvenu potrebu da zna da joj je dete dobro.

- Verujem da je za mame vrlo važno da znaju da su im deca dobro, a mi deca to verovatno nikad u potpunosti nećemo moći baš i da razumemo, ali se nadam da je sad bar nešto popularnije da se javiš mami, nego što je to bilo kad je cela ova priča počela, da nije više ,"blam" što ti stiže poruka od nje i što treba da joj odgovoriš: "Mama, dobro sam!" - zaključuje Dušan za naš portal.

(Telegraf.rs)

Video: Grčka recepcionerka za Telegraf o srpskim turistima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA