≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mi lečimo, vi negujete, tešite, brinete. Nezamenjive ste: Grujičić medicinskim sestrama Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarki je uručena povelja za doprinos Ministarstva zdravlja sestrinstvu u Srbiji

  • 5
Kogres medicinskih sestara, Danica Grujičić Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić pozdravila je učesnike Sedmog nacionalnog kongresa „Istorijat sestrinstva Republike Srbije“ sa međunarodnim učešćem, koji je održan danas u Beogradu.

„Kao lekar, uvek sam isticala značaj vaše profesije u koji sam se toliko puta uverila. I dok mi lekari lečimo, vi negujete, brinete, tešite, delite najteže trenutke sa pacijentima koji su vam povereni, kao i one najlepše kada ih oporavljene ispraćate kući. I sam naziv „sestra“ govori o vašoj nezamenjivoj ulozi u svakoj zdravstvenoj ustanovi.“ istakla je ministarka Grujičić.

Dr Grujičić je ukazala na istinski značaj i veličinu sestrinstva u Srbiji, njihov predani rad i van zdravstenih ustanova, i velika priznanja koja su mnoge od njih dobile.

Ministarki je uručena povelja za doprinos Ministarstva zdravlja sestrinstvu u Srbiji.

Organizator kongresa je Udruženje medicinskih sestara-tehničara Univerzitetskog kliničkog centra Srbije „Sestrinstvo“, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Кomore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA