Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom gradu sve više zaraženih Erisom: Broj inficiranih za samo nedelju dana skočio 3,5 puta

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Zavodu za javno zdravlje u Šapcu su naveli da je kod inficiranih izlovan podsoj Omikrona Eris i da je pozitivnost visoka - 38,5%,

  • 1
Korona virus ERIS, podvarijanta omikrona Foto: Shutterstock

U Mačvanskom okrugu epidemiološka situacija je pogoršana te se za nedelju dana 3,5 puta povećao broj inficiranih SARS-CoV-2 virusom.

U Zavodu za javno zdravlje u Šapcu naveli su da je kod inficiranih izlovan podsoj Omikrona Eris i da je pozitivnost visoka - 38,5%, pa su apelovali na građane da se pridržavaju preventivnih mera.

- U drugoj nedelji septembra, od 11. do 17. bilo je 42 pozitivnih, a u prethodnoj svega 12. Najviše zaraženih je u dobnim grupama od 20-64 godine (društveno aktivni i zaposleni), ali se i broj obolelih starijih od 65 godina povećava. Takođe se povećava i broj hospitalizovanih na okrugu - kažu u Zavodu.

Odmah pošto je uočen skok broja obolelih u Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević" su juče zabranili posete hospitalizovanim pacijentima.

- Bolnički i pacijenti koji dolaze na pregled u ambulante, kao i svi ostali moraju da nose zaštitne maske. Svi pacijenti sa simptomima akutne respiratorne infekcije koji su predviđeni za bolničko lečenje biće testirani na kovid infekciju - navedeno je u saopštenju šabačke bolnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA 🍀

    22. septembar 2023 | 17:12

    Ne davite nas više s tim kovidom! Glupo je ceo svet naseo na nečiji plan kontrole naivnih, sve je isplivalo na površinu.! Imala sam koronu, 2-3 dana mi bilo kao i uvek kad imam grip i ništa! Da nećemo opet maske i vakcine?! Ne pada mi na pamet!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA