≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đukić Dejanović za Telegraf.rs o napuštanju Ribnikara : "Teško im je da pomisle da ponovo idu u tu školu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teško im je da pomisle da ponovo idu u tu školu. Škola "Vladislav Ribnikar" ima preko 1.000 učenika i funkcioniše sasvim u skladu sa programom koji je planiran trenutno

  • 8
Slavica Đukić Dejanović, OŠ Vladislav Ribnikar Foto-kolaž: Nikola Anđić, Milena Đorđević

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je za Telegraf.rs da je 60 učenika napustilo školu "Vladislav Ribnikar" i istakla da treba razumeti decu čijih drugara, braće i sestara više  nema.

- Teško im je da pomisle da ponovo idu u tu školu. Škola "Vladislav Ribnikar" ima preko 1.000 učenika i funkcioniše sasvim u skladu sa programom koji je planiran trenutno. Škola ima izuzetnu podršku stručnih timova, specijalnih psihologa i psihijatara. Pedagozi su tu, školski policajci rade svoj posao. Nastavnicima i roditeljima je data mogućnost da budu uključeni u savetodavni psihološki rad, i škola, naravno, funkcioniše - izjavila je ministarka.

Podsećamo, K.K. (13) je 3. maja u jutarnjim časovim u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika i čuvara, a ranio petoro dece i nastavnicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    22. septembar 2023 | 15:04

    Žalost je velika i ne ponovilo se, ali meni kao roditelju nije jasna svrha postojanja specijalne škole za taj uzrast?! Nije valjda da su sva deca iz te škole geniji? Pre će biti da su to bolesne ambicije roditelja, a za baš talentovanu decu ima vremena da posle osnovne škole razvijaju tu svoju genijalnost.

  • 65

    22. septembar 2023 | 14:18

    Gospođo ministarko, Vi ste pre svih titula neuropsihijatar, zar ne možete pričati sa decom i roditeljima.Objasnite im kako su ustali i krenuli napred deca i odrasli u Bosni,Hrvatskoj ,Kosovu ostavljajući svoje najmilije mrtve na kućnom pragu i usput ne sahranivši ih....

  • FANTOM(68)

    22. septembar 2023 | 14:14

    Ovo već postaje rijaliti šou? Dokle bre više da se na krvlju nevinih drugi iživljavaju i stiču neke poene samo njima i novinarima znane? Jeli neko njihov nastradao? Pa nije jer nebi ovako reagovali. Njih 60 neće u tu školu, pa i ne moraju pa ni u jednu drugu ako neće. Ali njih 1000 hoće jer nije sve politika i vucaranje po novinarskim medijima već mesto gde deca se obrazuju da postanu ono što nije postao ubica. Časni, pošteni, radni, obrazovani i kulturni ljudi koji će širiti ljubav među sobom. Neka im je uz pomoć imaginarca sretan put u neizvesnost u koju ih narcisoidni roditelji vode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA