≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Onima koji su sumnjali...": Suprug objavio da je umrla njegova Marijana u čiju bolest mnogi nisu verovali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marijana Jovanović rođena Brzak preminula je 20. septembra, objavio je njen suprug na društvenim mrežama

  • 0
Marijana Jovanović Foto: Facebook/Marijana Jovanovic

Marijana Jovanović rođena Brzak, kojoj su humani ljudi pomagali za lekove, preminula je 20. septembra, objavio je njen suprug na društvenim mrežama.

On se zahvalio svima koji su Marijani pomogli uplatom novca za lečenje ili joj poslali paket. On je pored njene fotografije objavio i izvod iz knjige umrlih kao dokaz da je preminula, "onima koji su sumnjali u sve njene papire oko bolesti".

Marijani je dijagnostikovana neurofibromatoza.

Neurofibromatoza je genetski poremećaj koji poremećuje ćelije rasta nervnog sistema i tako prouzrokuje formiranje tumora na nervnim tkivima, piše Humanitas. Tumori mogu da se razviju bilo gde u nervnom sistemu uključujući mozak, kičmenu moždinu i nerve. Neurofibromatoza se obično dijagnostifikuje u detinjstvu ili ranoj zrelosti.

Tumori su obično benigni ali u nekim slučajevima oni mogu da postanu maligni i kancerogeni. Efekti neurofibromatoze mogu da uključe gubitak sluha, nemogućnost učenja, komplikacije krvnih i srčanih mišića, ozbiljne deformitete usled kompresije nerava od strane tumora, kao i gubitak vida i jak bol.

(Telegraf.rs)

Video: Igor Jurić o ženi koja je umrla, a nakon 26 godina nije našla sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA