Vreme čitanja: oko 1 min.

Omiljeni profesor Giga otišao u penziju: Ovako su ga ispratili učenici škole "Sveti Trifun"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Profesoru je sigurno stala "knedla u grlu"

  • 0
Ispraćaj profesora, Sremska Mitrovica Printskrin/Instagram/sremskomitrovacki portal

Ime profesora istorije Dragiše Stamenkovića nije više na rasporedu Srednje škole "Sveti Trifun" u Aleksandrovcu. Omiljeni profesor ide u penziju, a đaci su ga ispratili napravivši špalir duž hodnika i stepenica.

Uz gromoglasan aplauz, ovoga puta su deca bila ta koja su održala lekciju.

Profesoru je sigurno stala "knedla u grlu".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Sremskomitrovački portal (@sremskomitrovackiportal)

I đaci su mu poručili: "Hvala Vam na ljubaznosti, nesebičnosti i podršci. U Vašem načinu rad i pristupu osetili smo, pre svega, ogromno poštovanje od strane Vas prema nama učenicima, jer ste nas uvek posmatrali kao odrasle osobe, kao ljude. Osetili smo i ogromnu ljubav koju imate prema ovom poslu. Trudili ste se da nam pored znanja vezanog za sam predmet prenesete i znanje vezano za život koji nas dalje čeka kao buduće akademske građane. Hvala Vam na toleranciji i razumevanju... Neke prethodne generacije su Vas nazvale "čovekom mudrosti" i mi se sa tim apsolutno slažemo, jer svaka Vaša misao se može protumačiti kao mudrost. Raditi sa Vama i dodatno širiti znanje u Vašem društvu je bila ogromna privilegija, hvala Vam", stoji u objavi odeljenja 4/2.

I umesto da mi pametujemo neko je to sve lepo rekao u naše ime u komentarima: "Ovo treba zaslužiti, dvaka čast deco, profesore srećna penzija", "Kad si čovek, tako je to", "Divan čovek, pre svega, pa onda vrhunski pedagog i profesor. Srećan odlazak u penziju! Jedan je Giga", "Napokon nešto lepo", "Ima još nade za nas", "To je pravi profesor, jer ovakvu gestu nema svaki profesor.... treba biti prvo čovjek pa onda Profesor.. Da je dugo trošite gospodine"...

(Telegraf.rs)

Video: Predivna scena iz novosadske gimnazije: Učenici napravili špalir da isprate direktorku u penziju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA