Vreme čitanja: oko 2 min.

Preminuo otac dvojice dečaka zbog kojih je plakala cela Srbija: Prodavao šećernu vunu po vašarima da ih izleči

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikolinim sinovima Stevanu i Filipu dijagnostikovani su autistični poremećaji

  • 14
Stevan i Filip Foto: Humanitarna fondacija "Pokreni život"

Otac dvojice dečaka koji imaju autizam, pre samo mesec dana raznežio Srbiju svojom lavovskom borbom za njih, a danas su porodica i prijatelji podelili informaciju da je preminuo.

Nažalost, Nikolino srce nije izdržalo, a od njega se oprašta cela Srbija.

- Nažalost Nikolino srce nije izdržalo. Ovu bitku sa životom je ipak izgubio. Iza njega su ostali njegovi sinovi i supruga Gordana na čija leđa pada celokupna borba sa autizmom svoje dece.Nekada Gospod ima druge planove i nekada se pitamo zašto tako? Za Nikolu svi koji smo ga poznavali smo sigurni da je otišao na neko bolje mesto. Na nama je da ga ne zaboravimo i ostanemo uz njegovu porodicu kojoj je tek sad potrebna pomoć.Počivaj u miru kume... - napisao je stolar Mile na svom Fejsbuk profilu, poznat po tome što inače pomaže ugroženima.

Podsetimo, Nikolinim sinovima Stevanu i Filipu dijagnostikovani su autistični poremećaji, a otac se neumorno borio da im obezbedi bolju budućnost. Po vašarima je prodavao šećernu vunu, a u vreme trajanja festivala Guča, spavao u kolima, jer je i tamo radio. Nakon toga, kako je rekla njegova supruga Gordana pre samo mesec dana, razboleo se.

- Muž je već četvrti dan u Guči, prodaje sećernu vunu, a juče se razboleo jer spava u kolima. Radi iako ima temperaturu za bolje sutra naše dece. Još danas je u Guči. Ko ide u Guču može ga videti kako se bori za svoju decu. Fali nam 4.400 poruka da bi deca primila i šestu dozu matičnih celija, molimo humane ljude da nam pomognu jer mi sami ne mozemo - rekla je Gordana tada.

Ona nam je objasnila i da je radio pod temperaturom, ali mu ništa nije bilo teško.

- Ove godine je prvi put bio u Guči, proveo je tamo pet dana. Luna park mu je dao mesto, a oni nam izuzetno pomažu i tako nam daju mesto na vašarima da on ne bi morao da plaća zakup mesta. Tako da je bio pet dana i jutros se vratio. Ali razboleo se, on je i juče radio pod temperaturom, evo ga i sad ima temperaturu, a ništa mu nije teško. On spava u kolima. Inače ni on nije baš u najboljem zdravstvenom stanju. Operisao je srce pre tri godine, a prošle god je imao moždani udar, ali ide i ne odustaje, bori se za Stevu i Fiću. - ispričala nam je tada.

Sada, pomoć im je potrebna ne samo za lečenje dečaka, već i za očevu sahranu.

Pomozite da Filip i Stevan imaju srećnije detinjstvo!

Slanjem SMS poruke 180 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001714046-75

Uplatom na devizni račun: 160-6000001714409-53

IBAN: RS35160600000171440953

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    23. septembar 2023 | 13:31

    Umesto sto nasa vlast daje ovoliku pomoc deci do 16 godina, koje izdrzavaju roditelji, mislim da je mnogo humanije da se taj novac da za lecenje bolesne dece.

  • Hersonisos

    23. septembar 2023 | 13:46

    Gradite stadione a to što čovjek dušu ispusti da liječi djecu nikom ništa..E moj Bože..Počivao u miru nebeskom

  • Audi3

    23. septembar 2023 | 13:36

    Tuga velika....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA