Vreme čitanja: oko 2 min.

Baka iz Zaovina oči u oči sa medvedom: Pred njom ščepao ovna od 90 kg, odneo u šumarak i dokusurio

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova hrabra žena tek kasnije je shvatila u kakvoj opasnosti se mogla naći, jer je gladna zver, bila u njenoj neposrednoj blizini

  • 0
Mrtva ovca Foto-ilustracija: RINA

Prava drama odigrala se usred bela dana u selu Zaovine kod Bajine Bašte kada je krupan medved prišao do stada Andjelije Kojadinović, i na njene oči zgrabio ovna i odneo ga u zubima u obližnji šumarak, gde ga je i usmrtio kako bi se nahranio.

- Ovce su pasle na livadi u blizini kuće. Samo se odjednom začuo neobičan metež, kad sam ugledala krupnog medveda kako uzima ovna od 90 kila, stavlja ga u čeljusti i odnosi. Ja sam u tom trenutku počela da vičem, da zviždim ne bih li ga uplašila i nekako navela da ostavi ovna, ali uzalud, poneo ga je u obližnju šumu - kaže za RINU Anđelija.

Ova hrabra žena tek kasnije je shvatila u kakvoj opasnosti se mogla naći, jer je gladna zver, bila u njenoj neposrednoj blizini. Povela je stado do kuće, pozvala u pomoć komšije i opet otišla do mesta gde je ugledala medveda.

- Našli smo ovna kako leži, fale mu butina i rebra. Verovatno je medved to otkinuo i odneo za ručak. Komšija je slikao i otišli smo odatle i vratili smo se ponovo tek kad su došli ljudi iz Nacionalnog parka Tara. Tada su od ovna od 90 kilograma ostali samo vuna i kosti, što znači da su se u međuvremenu vratili i pojeli ono što im je preostalo. Pretpostavlja se da je u pitanju mečka sa mečićima, čim su sve to pojeli - kaže Andjelija.

Ona dodaje, da ovo, međutim, nije prvi put da ova krupna zver posećuje njihovo selo jer je pre nepunih mesec dana medved upao u komšijino dvorište i odneo jagnje iako je u dvorištu bilo 11 lovačkih pasa.

- Nije nam svejedno kad znamo da se medvedi slobodno šetaju i noću i danju kroz naše selo. Osim straha, čini nam i veliku štetu. Ja sam ovog ovna što mi je odneo sačuvala da oplodi ovce, zato ga nisam prodavala, a sada mi je stado ostalo bez njega. Mada, opet kad čovek pogleda nek smo mi živi i zdravi biće ovaca - kaže Anđelija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA