• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka sa 6 dece živi u oronuloj kući kod Trgovišta: Kupatilo nemaju, u sobi samo kreveti i šporet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selo Crveni Grad je planinsko, na međi je između Trgovišta i Bosilegrada

 • 4
Majka šestoro dece

Foto: RTS/printscreen

Sedmočlana porodica Gonev šest godina živi u prostorijama škole u Crvenom Gradu kod Trgovišta. Otac je nedavno preminuo, majka ne radi, žive od nadničenja. Od lokalne samouprave i Crvenog krsta dobili su hranu i nameštaj, piše RTS.

U jedinoj sobi samo kreveti i šporet. Tu borave samohrana majka i šestoro dece. Opština Trgovište smeštaj im je obezbedila kada su se iz planinskog sela kod Bosilegrada preselili u Crveni Grad.

- Nemam primanja, nemam ništa, od nikoga nigde. Kupatilo nemam. Kupam decu u koritu. Održavam čisto koliko mogu - kaže majka Karolina Gonev.

- Meni sve treba. Krov nad glavom, ali najviše kuća. Najviše to znači - navodi Karolinina ćerka Jelena Gonev.

Otac je preminuo nedavno. Dok blizanci pohađaju treći razred osnovne škole, njihova braća devetnaestogodišnji Marko i šesnaestogodišnji Deni nadniče, seku drva. Sedamnaestogodišnja Nina pomaže majci, a najmlađa Jelena je predškolac.

- Volela bih da se okupam kao svi normalni ljudi u kupatilu. Volela bih da imam sve uslove - kaže sedamnaestogodišnja Nina Gonev.

Selo Crveni Grad je planinsko, na međi je između Trgovišta i Bosilegrada. Jedini đaci su iz porodice. Crveni krst i lokalna samouprava obezbedili su nameštaj i hranu.

- Nabavljena je i higijena i prehrambeni artikli, brašno. Oni dobijaju i pakete kad stignu. Pakete dobijaju redovno - objašnjava sekretar Crvenog Krsta u Trgovištu Jagoda Spasić.

- Dobar deo dokumentacije je završen gde su oni sada korisnici Centra za socijalni rad i imaju mesečnu naknadu. Mi u suštini sa našim službama pratimo njihovo življenje. Dostavljamo pomoć i u hrani i u novcu kad je god bilo neophodno - kaže predsednik Opštine Trgovište Nenad Krstić.

U lokalnoj samoupravi obećavaju da će porodici obezbediti domaće životinje, koze, svinje, kokoške, kako bi sami mogli da zarade za život. Poboljšaće im i uslove za boravak u kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ja

  24. septembar 2023 | 15:54

  Nema uslove ni za jedno , a rodila je sestoro . Neka su zivi i zdravi , ali iz te kuce ponece samo traumu sirotinje. Jadna deca.

 • Uhuhuh

  24. septembar 2023 | 15:03

  1.Obezbediti za decu besplatne uzbenik 2.Za clanove porodice dotirati garderobu i namestsaj. 3.Zaposliti majku. Za pocetak

 • Narod

  24. septembar 2023 | 16:19

  Odmah ih preseliti u grad, dati im adekvatan smestaj, majku zaposliti i Bog da ih vidi. Toliko stanova i kuca u drzavnoj svojini zvrlji prazno, sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA