• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveći nacionalni skup gastroenterologa počinje ove nedelje u Beogradu: Među učesnicima i svetska imena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovom skupu se očekuje više od 400 učesnika iz Srbije, regiona i cele Evrope različitih specijalnosti

  • 0
stomak, želudac, metabolizam

Foto: Shutterstock

U Beogradu će se od 28. do 30. septembra, 2023. godine u Hotelu "Kraun Plaza" održati  Peti kongres gastroenterologa Srbije. Ovaj najveći nacionalni skup gastroenterologa Srbije će okupiti brojne međunarodne učesnike.

Kongres će okupiti veliki broj predavača iz Srbije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije, Izraela, Nemačke, Španije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore.

Učesnici će dobiti priliku za razmenu ideja, iskustava, saznanja i što je najvažnije najsavremenijih metoda lečenja i dijagnostike kompleksnih gastroenterohepatoloških oboljenja.

Očekuje se da će prisustvovati više od 400 učesnika iz Srbije, regiona i cele Evrope različitih specijalnosti - internista, gastroenterologa, hirurga, radiologa, pedijatara i svih ostalih koji žele da prošire svoja saznanja.

Učesnici će dobiti priliku da čuju iskustva od najvećih eksperata iz oblasti endoskopije, poput čuvenog Nemačkog profesora Tomasa Roša, eksperata iz inflamatornih bolesti creva poput profesorke Marle Dubinsky, profesora Corey Siegel iz USA i profesorke Iris Dotan iz Izraela. Pored toga plenarno predavanje održaće profesor Garsia Pegan iz Španije, jedan od najcenjenijih stručnjaka iz oblasti ciroze jetre i njenih komplikacija, kao i drugi cenjeni Profesori iz zemlje, regiona i Evrope.

Rad kongresa biće organizovan kroz plenarne sesije, od plenarnih predavanja preko odabranih najznačajnijih tema iz endoskopije, inflamatornih bolesti creva, hepatologije, gornjih i donjih partija digestivnog trakta, do poster sesija i prikaza radova mladih gastroenterologa regiona i Evrope.

Kongres je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije, kao i od EACCME a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije a otvori će ga ministarka Danica Grujičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA