Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirović: Pokrajinska vlada pomaže Gradu Novom Sadu u otklanjanju štete od nevremena

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 2
Igor Mirović, pokrajinska vlada Foto: vojvodina.gov.rs

Specijalizovane ekipe Javnog preduzeća "Vojvodinašume" pomoći će gradskim komunalnim službama u otklanjanju štete nastale u jakom olujnom nevremenu koje je zahvatilo našu zemlju u julu, za šta će iz pokrajinskog budžeta biti usmereno 22,1 milion dinara za uklanjanje polomljenih stabala sa javnih površina na teritoriji Novog Sada.

Pokrajinska vlada usmeriće sredstva Javnom preduzeću "Vojvodinašume", s obzirom na to da novosadska javna preduzeća nemaju dovoljne tehničke kapacitete da u kratkom vremenskom periodu saniraju posledice nevremena.

Pokrajinska vlada zadužila je JP "Vojvodinašume" da pomogne gradskim komunalnim službama u otklanjanju posledica nevremena budući da raspolaže potrebnom mehanizacijom i radnicima koji su već na terenu.

Biće angažovano sedam građevinskih mašina, tri hidraulične dizalice sa korpom, kao i 23 radnika, koji će u narednih trideset radnih dana asistirati gradskim komunalnim službama na seči i uklanjanju polomljenih stabala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    26. septembar 2023 | 15:00

    Videli smo mi sa Novog naselja koliko pomazete. Mozda na Limanu gde sve gradite jer politicari tamo zive. Nas ovde ima 50 hiljada, necete nas vise izigrati!

  • Z

    26. septembar 2023 | 14:53

    Kad smo vec kod te teme, kada ce Vrbas platiti stetu od tog nevremena?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA