• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vujović obišla radove na čišćenju velike divlje deponije u Lozoviku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas u selu Lozovik u opštini Velika Plana, početku radova na uklanjanju divlje deponije, na kojoj se čak dve decenije nepravilno odlagao komunalni i građevinski otpad

  • 1
Vujović obišla radove na čišćenju velike divlje deponije u Lozoviku

Foto: Jovana Rošul

Vujović je navela da se deponija prostire na parcelama koje premašuju jedan hektar, a u čišćenje ovog smetlišta država je uložila više od 12 miliona dinara.

-Drago mi je što danas prisustvujem radovima na uklanjanju i sanaciji velike divlje deponije, koja se prostire na površini koja premašuje jedan hektar. Ovo je primer dobre saradnje Ministarstva koje vodim i rukovodstva opštine Velika Plana. Deponija na kojoj se nalazimo smeta građanima Lozovika, jer se nalazi u blizini njihovih kuća i poljoprivrednog zemljišta. Građani su na ovaj problem skrenuli pažnju rukovodstvu opštine, opština je kandidovala projekat, a Ministarstvo koje vodim je obezbedilo sredstva i danas zajedno rešavamo problem. Lokacija koju čistimo jedna je od ukupno 170 koliko će ih ove godine biti očišćeno uz podršku Ministarstva, u 30 lokalnih samouprava. To znači da će naš rezultat tokom tri godine biti 900 očišćenih divljih deponija širom Srbije - rekla je Vujović.

Ministarka je navela da je čišćenje divlje deponije u Lozoviku za građane važan zeleni projekat, ali nije jedini koji Ministarstvo realizuje u Velikoj Plani.

-Ovih dana očekujem početak radova na zameni dotrajalog kotla na ugalj i drva kotlom na ekološki prihvatljiviji energent u Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Donjoj Livadici. Na taj način ćemo obezbediti čistiji vazduh za više od 100 učenika i građane koji žive u blizini. Pozivam lokalno rukovodstvo da prate i kandiduju projekte na konkursima Ministarstva, kako bismo nastavili i dalje zajedno da radimo na unapređenju standarda zaštite životne sredine - izjavila je Vujović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA