≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve oči na Sajmu naoružanja bile su uprte u njih: Miona napravila senzaciju, stvorila haljine od milion čaura

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona kaže da ove dve kreacije svakako nisu ni prve ni poslednje koje je napravila, ali su bile dovoljno spremne kako bi ih predstavila svima

  • 14

Među tenkovima i mnogobrojnom vojnom opremom na Sajmu naoružanja "Partner 2023"pažnju svih posetilaca privukle su neverovatne kreacije. Dve zlatne haljine sijale su u Hali 4, ali tek kada se približite vidite šta je to što ih čini posebnim. Naime, kompletno su izrađene od čaura, a autorka ovih modela, Miona Badžević Anđelković, kaže za Telegraf.rs da putem haljina želi da pošalje jaku poruku.

Kako nam je objasnila, ideja je nastala čudno ali i logično. Naša sagovornica dugo gaji ljubav prema sportu, ali i prema modi, te je odlučila da dve pasije spoji u jednu. Ipak, kada je pristizala na Sajam naoružanja, nije ni sumnjala da će se svi okretati za njenim kreacijama.

- Ideja je nastala čudno ali logično, ja sam pravila haljine od čudnih materijala, kože i metala. Pre nekoliko godina počela sam da se bavim streljaštvom i mnogo zavolela taj sport, posle svakog treninga moramo da skupljamo municiju. Dok sam skupljala, razmišljala sam šta mogu da uradim sa ovim. Godinu i po dana mi je trebalo da ovo napravim. Utkano je oko 10.000 čaura koje je trebalo srediti, ali to je moja ljubav prema sportu i umetnosti - navodi Miona.

Ona kaže da ove dve kreacije svakako nisu ni prve ni poslednje koje je napravila, ali su bile dovoljno spremne kako bi ih predstavila svima.

- Imam još modela, ali ova dva su bila dovoljno gotova da budu na Sajmu, drugi modeli su 2D, mozaici koje sam radila, a ideja da bude malo ženstvenije rodila se pre godinu i po dana - dodaje ona.

Ipak, svi se pitaju da li su ovakve haljine uopšte nosive, a Miona otkriva da apsolutno jesu, kao da u planu ima i modnu reviju.

- Apsolutno je nosivo. Ideja jeste da u inostranstvu organizujem modne revije koje treba da nose jaku poruku. Kompletna kolekcija bi trebalo da bude od čaura - zaključuje ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pajko

    27. septembar 2023 | 12:08

    Pa koliko je teška i koja zgoljava staklena bi to mogla težini da obuče i ponese

  • gta

    27. septembar 2023 | 14:27

    Ne volim ovu rec alu cu je upotrebiti ,jer bolje nema- sprdacina

  • Dante

    27. septembar 2023 | 14:41

    Eto zašto nas smatraju nenormalnim narodom,sta je htela sa ovom glupošcu da kaže i ona nezna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA