Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se direktor škole u Preljini nakon događaja o kom bruji Čačak: Učenik je doneo kinesku igračku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa ovim događajem upoznata je i Školska uprava Moravičkog okruga

  • 2
Čačak Foto: RINA

Nakon što je Srbiju obišla vest da je učenik 8. razreda došao u Osnovnu školu "Preljina" kod Čačka, sa replikom pištolja i na taj način uplašio ostale đake, direktor ove obrazovne ustanove, Radojle Čolović, nakon prethodne šture izjave sada se oglasio opširnijim saopštenjem.

- Učenik je u školu doneo kinesku igračku. Nikome nije prećeno, niti je ko povređen. Nije imitirana nikakva pucnjava u školskom dvrorištu, napisao je Čolović.

On je dodao da dežurni policajac nije oduzeo igračku od učenika, već razredni starešina nakon dobijanja informacije od drugih učenika.

- Dežurni policajac je pozvao patrolu jer je tako predviđeno protokolom. Zbog senzacionalizma se podigla medijska pompa bez uvida u stvarne činjenice. Škola je preduzela sve korake predviđene protokolom, istakao je direktor OŠ "Preljina".

Sa ovim događajem upoznata je i Školska uprava Moravičkog okruga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. oktobar 2023 | 15:36

    Ok, kineska igračka. Ali zar malome niko nije objasnio još prvog dana polaska u školu da se u školu ne nose igračke (pogotovo takve) nego knjige?

  • Stoparac PN

    2. oktobar 2023 | 15:41

    Pod hitno uvesti pretres učenika i zatvoriti školska dvorišta i za roditelje na đačkim ulazima,obezbediti užinu u školi,i rešen problem! Roditelji striktno na službeni ulaz po informacije i razgovore sa učiteljima nastavicima i porfesorima u terminima po strogo određenim terminima pa će biti bezbednosti reda i discipline! Strašno je videti učenike na odmorima van školskog dvorišta koji se kreću za užine i tt.i po par stotina metara od školskog dvorišta gde može doći i do bilo kakvog povređivanja itt da ne dužim više!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA