Vreme čitanja: oko 1 min.

Meštani Ljubovije dobili novi most i asfaltirani put: Ovim su rešeni veliki problemi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupna vrednost projekta iznosila je 367.000 dolara

  • 0
Ljubovija novi most na Krupinskoj reci i asfaltirani put Foto: RINA/Mile Stančić

Na teritoriji opštine Ljubovija asfaltiranjem puta Alin Grm - Šarampov u dužini od dva kilometra i izgradnjom mosta i pristupnih saobraćajnica na Krupinskoj reci, rešeni su gorući problemi mnogih meštana.

Sada će njihov život, kako kažu, biti dosta lakši i brži.

- Nismo imali normalnog puta, nisu mogli da prođu kamioni ni auta, most se krivio. Zato ovaj novi most će mnogo značiti nama koji ovde živimo. Preporodiće ovaj kraj. Bez mosta se nije moglo normalno živeti, kaže za RINU meštanin Ljubovije Jovan Vasilkević.

Ovaj veoma značajan projekat deo su programa "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), a realizovan je još jedan.

- Projekat "Unapređenje javne infrastrukture u podstandardnim seoskim naseljima Ljubovije" ima za cilj unapređenje životnih uslova za žene i muškarce, devojčice i dečake koji žive u podstandardnim naseljima i poboljšanje njihovog prisutpa javnim službama, kroz pružanje podrške za aktivnost unapređenja javne infrastrukture, rekao je Milan Jovanović predsednik opštine Ljubovija.

Ukupna vrednost projekta iznosila je 367.000 dolara, a osim asfaltiranja puta koji je žila kucavica za meštane i izgradnje mosta, biće kupljena kombinovana mašine "skip", traktor i dve rotacione kosačice za traktor za potrebe JP "Ljubovija".

- Koliko je realizacija ovih projekata važna najbolje se može videti na licima meštana koji su stvarno zadovoljni i srećni i to nam na najbolji način govori da radimo pravu stvar. Nadam se i daljoj saradnji sa Evropskom unijom a sve u interesu građana Ljubovije, zaključio je Jovanović.

(Telegraf.rs)

Video: Danas se završava asfaltiranje istočnog kraka Koridora 10

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA