Vreme čitanja: oko 2 min.

Korak po korak za Svice u mraku!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da snaga volje, želje i energije, uz Božju pomoć, može prevazići sve prepreke u životu, da može dovesti do vrha srpske pravoslavne Svetinje, pokazuje nesvakidašnji primer glumca Mikice Petronijevića, koji već 6. dan pešačì na relaciji selo Venčane kod Aranđelovca - Sveta Gora (Hilandar)

  • 0
Svici u mraku Foto: Promo/ Svici u mraku

Njegov motiv za ovakav Božji Hod je da skrene pažnju javnosti na osobe sa autizmom i da na taj način prikupi sredstva za proširenje kapaciteta u inkluzivnom kampu " Svici u mraku", u selu Venčani, koji je upravo namenjen osobama sa ovim i sličnim poteškoćama u razvoju.

Reč je 0 kampu, jedinstvenom na ovim prostorima, u kojem se za ove osobe tokom letnjih meseci organizuju brojne radionice, pozorišne predstave i druge aktivnosti, a sve sa ciljem da se ovoj populaciji osoba sa smetnjama u razvoju omogući pristojan i normalan život, sa namerom da kamp preraste u dnevni i višednevni boravak za ove osobe, uz napomenu da su sve aktivnosti za decu potpuno besplatne.

Mikica je otac autističnog sina, Mihajla, koji svom tati upravo daje snagu i energiju da istraje na tom putu. Da bi kamp u potpunosti bio doveden nameni, neophodna su značajna finansijska sredstva. Mikica je odlučio da ovim Časnim Hodom putem SMS poruka ili uplatom na račun udruženja, prikupi sredstva za kompletno opremanje kampa. Ovaj Časni Hod nesvakidašnji je i po tome što Mikica hoda od manastira do manastira, gde se moli za svu decu, kao i za sve ljude dobre volje koji ga podržavaju i pomažu u radu udruženja.

Za ovih par dana prešao je stotinak KM, trenutno se nalazi u blizini carskog grada Kruševac, gde će se naravno u manastiru Lazarica, pomoliti za ceo srpski narod, odakle nastavlja put ka Prokuplju, Leskovcu, Vranju, gde će mu nesebičnu pomoć pružiti planinari iz ovih mesta i pomoći mu da prevaziđe, možda i najtežu deonicu puta kroz Srbiju, a to je planina Kukavica. Od Vranja nastavlja dalje put ka manastiru Prohor Pčinjski, gde se završava deonica kroz Srbiju. Dalje, Časnim Hodom kroz Makedoniju i Grčku sve do Uranopolisa. Na trasi kroz Makedoniju pomoć će mu pružiti i makedonski bajkeri. Mikica planira da za 33 dana pređe oko 800 km, i da po dolasku u Uranopolis zajedno sa svojim sinom Mihajlom kroče na Sveto tlo manastira Hilandar.

Razmislimo i zapitajmo se, koliko čovek treba da bude "veliki", jak i nesebičan da bi se upustio u ovakav poduhvat. Zato, ako i malo razmislimo i shvatimo koliko je važno da razumemo jedni druge, koliko je važno da naše malo nekome znači mnogo, onda se uključimo i pratimo našeg Svica na putu za Hilandar, kao i uplatom pomoći preko SMS poruka ili na žiro račun. Svica i celokupan njegov put možete pratiti preko Fejsbuka, Instagrama, kao i putem sajta specijalno namenjenog za ovaj Časni Hod, gde u svakom momentu možete pratiti lokaciju našeg Svica. http://osvetlimrak.com

Zato - Uz Božju pomoć, osvetlimo Mikici ovaj put i podržimo ovaj značajan poduhvat za svu našu decu! SMS 105 na 2407, cena poruke 200dinara. Žiro račun 265-3300310011575-11 Svici u mraku, Venčane, Svrha uplate-donacija.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA