Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mnogi će prvi put izaći iz svojih kuća": Ministar za socijalna pitanja otvorio centar za osobe sa paralizom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rekonstruisano je 320 kvadrata, adaptacijom i opremanjem omogućeno je pokretanje inovativnog programa, namenjenog za poludnevno zbrinjavanje i radno angažovanje za osobe sa posledicama celebralne paralize sa procenjenim 3. stepenom preostalih radnih sposobnosti

  • 0
Nikola Selaković Фото: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević otvorili su danas, povodom obeležavanja Međunarodnog dana za osobe sa cerebralnom paralizom, Radni centar za osobe sa cerebralnom i dečijom paralizom "Sunce", saopštilo je ovo ministarstvo.

Selaković je rekao da je srećan što je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo ne mala sredstva da se ovaj prostor uredi i dodao da je u poslednje dve godine uloženo 2.990.350 dinara.

Takođe, ministar je naglasio da se obezbeđuju sredstva za funkcionisanje Saveza u prethodne dve godine sa 40 miliona i 650.000 dinara.

Selaković je ukazao da se na ovaj način stavlja fokus na osobe sa cerebralnom i dečijom paralizom i istakao da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sledi kontinuitet u pružanju podrške ovim osobama.

- Možete da računate na podršku resornog ministarstva, podršku Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom na čelu Biljanom Barošević i da znate ta podrška koju vi dobijate od pomoćnice ministra, podrška koju ona dobija od mene, nije ništa drugo nego podrška koju i ona i ja dobijamo od predsednika Republike Aleksandra Vučića - poručio je Selaković.

Uz podršku Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekonstruisano je 320 metara kvadratnih i njegovom adaptacijom i opremanjem omogućeno je pokretanje inovativnog programa, namenjenog za poludnevno zbrinjavanje i radno angažovanje za osobe sa posledicama celebralne paralize sa procenjenim 3. stepenom preostalih radnih sposobnosti.

Prema njegovim rečima, na ovaj način će mnogi od njih prvi put imati mogućnost da izađu iz svojih kuća i da započnu adekvatniji proces inkluzije zasnovan na sopstvenom radu.

Međunarodni dan osoba sa cerebralnom paralizom obeležava se 6. oktobra, a u periodu od 2. do 9. oktobra, u Srbiji se obeležava i Nedelja solidarnosti sa osobama sa cerebralnom i dečijom paralizom.

Obeležavanjem ovog važnog datuma i nedelje skreće se pažnja na osobe sa cerebralnom i dečijom paralizom i podstiče njihova veća uključenost u društvenu zajednicu.

(Telegraf.rs)

Video: Polaganjem venaca obeležena godišnjica Bitke na Košarama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA