Vreme čitanja: oko 2 min.

Gradonačelnik Đurić uručio nagrade grada istaknutim službenicima Policijske uprave Novi Sad

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ni jedan grad ne može da bude prosperitetan ukoliko nije bezbedan, jedan od osnovnih preduslova da Novi Sad nastavi da raste i da se razvija jeste osiguranje sigurnosti Novosađana i njihove imovine"

  • 0
Uručene nagarde policajcima Novi Sad Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Milan Đurić uručio je nagrade Grada Novog Sada policijskim službenicima Policijske uprave Novi Sad koji su pokazali najviše hrabrosti, humanosti i požrtvovanosti u obavljanju svojih poslova i zadataka. Upućujući čestitke nagrađenima, gradonačelnik im se u ime svih Novosađana zahvalio na iskazanom profesionalizmu i zalaganju.

- Ni jedan grad ne može da bude prosperitetan ukoliko nije bezbedan. Jedan od osnovnih preduslova da Novi Sad nastavi da raste i da se razvija jeste osiguranje sigurnosti Novosađana i njihove imovine. U uslovima ugrožene bezbednosti i izazova današnjice u gradu koji raste, samo kroz odnos izgrađenog poštovanja i poverenja između Grada Novog Sada i Policijske uprave možemo zajedno održati visok nivo sigurnosti na novosadskim ulicama i, što je još važnije, delovati ohrabrujuće i preventivno.

Pomoću pozitivnih primera hrabrosti i požrtvovanosti policijaca koje danas nagrađujemo, plava uniforma se osnažuje i kao stub poverenja u školama za decu, a građanima poručuje da su policajci savesno, predano i odgovorno uvek tu za njih. Čestitam vam i u ime svih Novosađana vam se zahvaljujem, jer ste izložili opasnosti svoje živote da biste spasili tuđe i tako ste, pored službene dužnosti, pokazali i ljudske osobine koje bi svima trebalo da služe za primer. Grad Novi Sad će uvek biti tu, da konkretno nagradi vaš trud i zalaganje – izjavio je gradonačelnik Đurić.

Deset nagrađenih policijskih službenika Policijske uprave u Novom Sadu: Zoran Alan, Momčilo Sovilj, Vladimir Isakov, Veljko Plećaš, Dejan Nikolić, Bojan Mijalčić, Slobodan Pajić, Momčilo Vujić, Siniša Nikolić, Marko Ćulibrk zaslužni su za brzo i efikasno rasvetljavanje osumnjičenih za dvostruko teško ubistvo u Futogu; istakli su se efikasnim i požrtvovanim radom na obezbeđenju „Egzit“ festivala; i ostvarili su izuzetne rezultate u oblasti bezbednosti saobraćaja, otkrivanja i sankcionisanja saobraćajnih prekršaja na području Grada.

U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio Bojan Mijalčić, policijski službenik Odeljenja saobraćajne policije ističući da je njemu i njegovim kolegama ovo priznanje podstrek i dodatna  motivacija da odgovore svim izazovima vremena u kojem živimo, u službi koja sebe doživljava kao istinski servis svih građana.

Nagrada, u iznosu od 40 hiljada dinara po nagrađenom policajcu dodeljuje se Rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova, od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana ipravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada. Pored toga, Grad Novi Sad kontinuirano pomaže rad Policijske uprave kroz kupovinu tehničkih sredstava za rad, motornih vozila, opreme za video nadzor, te je u saradnji sa MUP-om nedavno otvorena nova zgrada Policijske stanice „Stari grad“ u Radničkoj ulici, a investicionim planom za 2024. godinu Grad ima u planu rekonstrukciju šalter sale MUP-a na Bulevaru oslobođenja broj 143 u Novom Sadu, rekonstrukciju objekta u Kaću, kao i izgradnju tri nove policijske stanice na teritoriji Grada Novog Sada, i to na Klisi, na Detelinari i u Futogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA