Vreme čitanja: oko 1 min.

Novosadski đaci izumeli ovakav reciklomat i osvojili 1. mesto na Međunarodnom takmičenju za ekološke ideje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić primila je članove pobedničkog tima Jovanu Stojšić, Jovana Svirčevića, Andreja Tomašića, Uroša Damjanovića, Zorana Lazarova Saje i njihovu profesorku Jelenu Stojšić i čestitala im na postignutom uspehu

  • 0
Novi Sad, đaci, takmičenje Foto: Grad Novi Sad

Učenici novosadske gimnazije „Smart“ pobednici su međunarodnog takmičenja za preduzetničke eko ideje „Sustainable Food Challenge 2023“ koje je, u organizaciji velike ekološke kompanije „Green Scent“, u julu mesecu održano u Parizu. Njihov pobednički projekat podrazumeva reciklomat koji sakuplja sekundarne sirovine - staklo, karton, plastiku i aluminijum, a zahvaljujući sardnji sa zainteresovanim kompanijama motiviše građane na reciklažu nudeći benefite najrevnosnijim sakupljačima.

Tim povodom, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić primila je članove pobedničkog tima Jovanu Stojšić, Jovana Svirčevića, Andreja Tomašića, Uroša Damjanovića, Zorana Lazarova Saje i njihovu profesorku Jelenu Stojšić i čestitala im na postignutom uspehu.

- Uvek smo ponosni na sve naše sugrađane koji ostvaruju rezultate na svetskim takmičenjima i na najbolji način predstavljaju Novi Sad, a pogotovo mi je drago što što se u ovom slučaju radi o našim učenicima preduzetničkog duha koji su, predstavljajući svoju kreativnu ekološku ideju, u konkurenciji od preko 260 timova iz cele Evrope odneli pobedu - izjavila je Dina Vučinić i poželela im mnogo sreće u Briselu gde će, uz mogućnost daljeg povezivanja i saradnje, svoju ideju predstaviti evropskim ekološkim kompanijama.

Ona je dodala da Grad Novi Sad prepoznaje rad i posvećenost uspešnih učenika i nastoji da ih motiviše da nastave da se trude i da budu još bolji.

-Svake godine izdvajamo sve više sredstava za Vidovdansku nagradu i pokušavamo da ih, različitim merama, stimulišemo da ostanu odgovorni i posvećeni učenju – naglasila je Vučinić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA