Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi Kraljevčani održali javni čas za malog Vasilija: "Ovo je peti humanitarni koncert za tri godine"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je peti humanitarni koncert za tri godine

  • 0
Kraljevčani Foto: Primtskrin/RTS

Dečaci, njih jedanaestorica - uzrasta od šest do 17 godina, organizovali su mini-koncert ispred "Gospodar Vasinog konaka" u Kraljevu, sa ciljem da prikupe novac neophodan za lečenje petogodišnjeg sugrađanina Vasilija Dimića

Za njih je ovo bio javni čas, način da pokažu koliko su naučili u muzičkoj radionici. Mnogima i prvi nastup, na ponos roditelja i prijatelja, piše RTS.

"Imam 14 godina i ovaj koncert mi je bitan, jer pomažemo našem drugu Vasiliju za njegovu pomoć, i jedno lepo iskustvo je svirati u Uvertiri. Planiram i u budućnosti da se bavim muzikom i voleo bih da imam neki svoj bend", kaže Ognjen Jovanović iz Kraljeva.

Kraljevčani Foto: Primtskrin/RTS

Najmlađi bubnjar na mini-koncertu, ali izuzetno talentovan, je šestogodišnjak.

"Počeo sam sa oko dve-tri godine da pravim bubnjeve od kutija i da lupam u njih, pa me je onda mama dovela u ovu školu i počeo sam da sviram jednu pesmu koja se zove Bili džin", kaže Relja Gavrilović.

Muzičko -edukativna radionica "Uvertira" ima više od stotinu članova na raznim odsecima – harmonika, klavir, bubanj, pevanje, mešoviti hor i muzičko zabavište.

"Ovo je peti humanitarni koncert za tri godine. Jako smo ponosni što je sve veći odziv svake godine i što sve više i više ljudi okupimo i na taj način pokušamo da pomognemo pojedincu ili nekoj drugoj organizaciji ili udruženju", kaže Radmila Murganić, direktorka "Uvertire".

Tokom mini-koncerta bubnjara "Uvertire", deca su se družila sa teško obolelim Vasilijem, uvereni da će novac koji je tom prilikom prikupljen, pomoći izlečenju malog Kraljevčanina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA