Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugovi iz vojske Goran i Dušan se sreli posle 40 godina: Prvo usledio zagrljaj, a onda srceparajuća priča

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva vojna druga su nakon ponovnog susreta odlučili da se viđaju češće

  • 1

Dva nekadašnja vojnika JNA Dušan Bekrić iz Vučitrna, koji trenutno živi u Kostolcu i Goran Nikolić iz Prokuplja srela su se u tom gradu nakon punih 40 godina, a ovaj za njih dirljiv susret počeo je čvrstim zagrljajem i prisećanjem na dane kada su zajedno služili vojni rok u Zadru, sada već davne 1983. godine, prenose Južne vesti.

Susret dva najbolja i tada nerazdvojna prijatelja iz vojske počeo je uz sećanja i priču o vremenima kada su zajedno prolazili kroz vojničke izazove i delili "vojnički hleb", prisetili su se drugova iz čete, anegdota i svakodnevnih avantura iz vojničkog života.

- Goran i ja smo bili kuvari, ali Dušan je uvek bio bolji vojnik od mene. Zato je imao poneke privilegije i bio često nagrađivan tokom službe u vojsci - seća se Goran.

Ova dva vojnička druga kažu da im se svaki dan tog perioda vratio u sećanje i da su se setili Zadra, gde su služili vojni rok, izlazaka u grad, svojih oficira i rada u velikoj vojnoj kasarni.

- Punih devet meseci smo delili sve i zato sam se ovako radovao kada sam ponovno video Gorana. To je bilo vreme kada je čast bila biti vojnik - kaže Dušan.

Četrdeset godina kasnije Dušan i Goran su saglasni da su ti dani bili lepi i da nisu imali teških trenutaka, iako su tada možda mislili drugačije.

Dva vojna druga su nakon ponovnog susreta odlučili da se viđaju češće i da zajedno potraže i ostale drugove iz njihove čete, kako bi se ponovno okupili i podelili sećanja na te dane iz prošlosti.

Drugovi iz vojske su kontakt uspostavili zahvaljujući Dušanovom bratu koji živi u prokupačkom selu Mala Plana, a slučajan splet okolnosti doveo je do toga da se njih dvojica ponovno sretnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja

    9. oktobar 2023 | 09:13

    Yuga i vojska pa i djacke klupe i drugarstvo se nikad nezaboravlja. pozzz drugarima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA