Vreme čitanja: oko 2 min.

Lupila mi je šamar na času: Nastavnica šikanira dete u Inđiji? "Sve kipi sa tebe, imaš li kući ogledalo"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka napadnute učenice javila se redakciji Telegrafa uplašena za bezbednost dece, a oglasila se i škola

  • 30
Srednja škola dr Đorđe Natošević Inđija Foto-kolaž: Google Street View, Shutterstock

"Imali smo radionicu u Keltskom selu. Svako je dobio neki zadatak. Moj je bio da cepam papiriće na pola i učim decu keltska slova. Nastavnica mi je u jednom trenutku rekla da presavijem papir. Ja sam to učinila, a ona mi je lupila šamar, preko uva."

Ovako, uz dozvolu majke, učenica srednje škole u Inđiji "Dr Đorđe Natošević" S.P., prepričava čas na kom ju je, kako ona tvrdi, udarila nastavnica B.S.

"Nakon toga se ponašala kao da se ništa nije dogodilo. Rekla mi je da priđem, jer mi sunce udara u oči", priča nam S.P.

Takođe, navodi dalje, šamar nije jedino nasilje koje je od nastavnice doživela.

- Vređa me, kao i ostalu decu. Mene vređe zbog izgleda. Kaže mi "sve kipi sa tebe, imaš li ti kući ogledalo". Vređa i druge đake. Govori da se drogiramo, da smo narkomani, da smo mala go*na... - nabraja S.P.

Njena majka dodaje da je posebno zabrinjava što je, kaže, čula da nastavnici ovo nije prvi put da diže ruku na đake, a da škola, tvrdi ona, nije zainteresovana da reši problem.

- Nakon ovog incidenta saznala sam da moja ćerka nije jedina koja je od nastavnice B.S. dobila šamar. Deca stalno pričaju kako ih vređa, ali se isto tako priča da nastavnicu neko štiti. Nas, evo, niko nakon prijave ne zove da pita kako smo i šta se tu desilo. Direktorka je održala neki kvazi sastanak posle moje prijave. Na tom sastanku je pitala roditelje da li neko ima primedbu na nastavnicu B.S., uopšte ne pominjući šta je povod i šta se dogodilo. Na roditeljskom nisu bili svi roditelji, oni koji su bili, hvalili su B.S., a oni koji su imali primedbe, nisu prisustvovali sastanku - tvrdi majka.

Kada smo pozvali srednju školu "Dr Đorđe Natošević", rečeno nam je da direktorka nema vremena da se javi. Na pitanja poslata mejlom, o tome da li je škola ispitala ovaj slučaj i šta na optužbe kaže nastavnica B.S., škola je odgovorila sledeće:

"Srednja škola “Dr Đorđe Natošević” obavlja svoju delatnost i preduzima odgovarajuće mere isključivo u skladu sa Zakonom i uputstvima Ministarstva prosvete".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da sam ja ne’ko

    9. oktobar 2023 | 15:48

    Te plate i tih novaca nema za koje bih učio današnju decu,pogotovo zbog roditelja,ne zna se dal u OŠ ili SŠ je sve otišlo u tri lepe.Moja sestra radi u školi od 5-8raz.,i svaka joj čast,jedino po nekim selima,gde još ima dostojanstva i poštovanja inače po gradovima nema šanse.Podrška za ovu prof.!

  • Gers

    9. oktobar 2023 | 15:47

    Izgleda treba nama ona pravila u skolama od pre 50 godina, mozda lupam ali cinimi se bila zdravija

  • Nešo

    9. oktobar 2023 | 16:03

    Svaka cast za profesoricu ,kako se deca ponašaju trebalo bi ih bokserima a ne šamarima udarati.Za sve su krivi kucni odgoj i stanje u drzavi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA