Vreme čitanja: oko 1 min.

Most preko Zapadne Morave koji je odnela bujica biće završen ranije: Odlične vesti za meštane čačanskih sela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim mosta preko Zapadne Morave, punom parom se radi i na rekonstrukciji mosta u Adranima kod Kraljeva koji je takođe odnet tokom junskih poplava

  • 0
Most preko Zapadne Morave, Goran Vesić Foto: RINA

Radovi na izgradnji novog mosta preko Zapadne Morave koji spaja nekoliko sela i hiljade ljudi su u punom jeku. Plan za završetak radova bio je mart sledeće godine, ali ovaj put izviđači su premašili sva očekivanja stoga će novi most koji će biti spas za mnoge meštane biti gotov do kraja decembra, piše RINA.

Radove na izgradnji danas je obišao i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić.

- U junu je srušen most, ali i pre toga mi smo kao ministarstvo obezebdili novac za njegovu rekonstrukciju jer on nije bio u najboljem stanju. Saobraćaj je bio zabranjen za kamione. Nakon što je voda odnela most, obezbeđeno je još 220 miliona dinara za izgradnju novog mosta. Ono što je najvažnije jeste da će meštani imati bezbedan prelaz i mnogo bolji most - rekao je Vesić.

On je dodao da se ne mora dodatno naglašavati kolika je važnost ovog mosta, jer je on jedini koji spaja Čačak i Kraljevo i služi građanima da brže i lakše stignu, a ne da obilaze desetine kilometara kako bi došli do svojih njiva koje su smeštene na suprotnoj obali. Celokupna vrendost investicije je 720 miliona dinara.

- Izvođači su zaista odlilno uradili svoj posao, četiri meseca ranije će most biti završen, pošto je prvobitni plan bio mart sledeće godine. Pokazali su makismalnu efikasnost -istakao je Vesić.

Osim mosta preko Zapadne Morave, punom parom se radi i na rekonstrukciji mosta u Adranima kod Kraljeva koji je takođe odnet tokom junskih poplava.

- Takođe do decembra će biti gotov i taj most koji je uništen, i biće za 1.2 metar viši nego što je bio. Realizacija svih ovih projekata je najbolji pokazatelje uspešne saradnje resornog ministarstva i lokalnih samouprava, a na zadovoljstvo svih naših građana - zaključuio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA