≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prosvetni sindikati prihvatili predlog Vlade: Otkazan štrajk?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz četiri prosvetna sindikata oglasili se zajedničkim saopštenjem

  • 6
Škola, đak, devojčica Foto-Ilustracija: Shutterstock

Nakon konsultacija sa odborima i članstvom dole potpisani reprezentativni sindikati su doneli odluku da prihvate predloženi dokument Protokola, koji je predložila Vlada Republike Srbije, saopštavaju iz četiri prosvetna sindikata.

"Navedeno u Protokolu mora biti i realizovano u definisanim rokovima. Očekujemo zajedničke aktivnosti, kako bi potpisano, bilo i sprovedeno u sistemu obrazovanja u cilju poboljšanja položaja svih zaposlenih u prosveti, a za dobrobit društva u celini.

Smatramo da potpisivanjem ovog Protokola prestaju razlozi za pokretanje štrajka najavljenog za 16. oktobar 2023", saopštili su.

U potpisu su predstavnici četiri prosvetna sindikata: Unije SPRS, Sindikata obrazovanja Srbije, GSPRS Nezavisnost i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    10. oktobar 2023 | 16:12

    Pa sta hoce? ??? Raspust imaju dva meseca i na svakih dva meseca po nekoliko dana .. ( poizdano znam da je u jednoj skoli na jugu bio raapust od 21 decembra do 21 januara ) .redovne i korektne plate miran i stabilan posao i rad ... ne slazem se sto im Valda povladjuje ... te pare medicinskom osoblju na intenzivnoj nezi , hirurzima , rudarima ...

  • Mica

    10. oktobar 2023 | 16:10

    Pa ne može Ćuta sam ispred skupštine, nije fer.

  • Nela

    10. oktobar 2023 | 17:24

    Ma ili radite ili otkaz.Ko su oni samo koriste sve sto moze,a mito i korupcija cvetsaju...traze plate vece,zasta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA