Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatan ginekološki pregled za žene sa invaliditetom u Novom Sadu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naredno predavanje na kojem će se govoriti o značaju očuvanja reproduktivnog zdravlja održaće se 23.10. 2023.

  • 0
Invalidska kolica Foto-ilustracija: Shutterstock

Dom zdravlja "Novi Sad" u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo realizuje projekat "Preventivni ginekološki pregledi i očuvanje zdravlja žena sa invaliditetom na teritoriji grada Novog Sada za 2023. god".

U saradnji sa organizacijama koje pružaju podršku ženama sa različitim vidovima invaliditeta, zainteresovane žene su se javile na preventivni ginekološki preglede koji su obavljeni u objektu na Limanu.

Projektom je planirano da se pregleda 100 žena sa različitim vidovima invaliditeta i različitih starosnih grupacija. Ženama koje su pregledane, urađen je kompletan ginekološki pregled sa uzorkovanjem za analizu na bakterije i gljivice, skrining bris na karcinom grlića materice, kolposkopski pregled kao i palpatorni pregled dojki.

Pružene su informacije o planiranju porodice, zaštiti od neželjene trudnoće i o procedurama za uključivanje u programe asistiranih procesa oplodnje.

Naredno predavanje na kojem će se govoriti o značaju očuvanja reproduktivnog zdravlja održaće se 23.10. 2023. godine u 18 časova u Savezu gluvih i nagluvih Vojvodine u ulici Svetozara Miletića br. 18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA