Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekordan broj automobila u gradu: U Sremskoj Mitrovici trenutno ih je registrovano čak ovoliko

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnim danima, potraga za slobodnim parking mestom gotovo je nemoguća misija

  • 0
Sremska Mitrovica, Srbija Foto: screenshot/Youtube/milinko isakovic

Grad Sremska Mitrovica suočava se sa problemom parkiranja, koji pogađaju kako lokalno stanovništvo, tako i turiste koji posećuju ovaj grad. Radnim danima, potraga za slobodnim parking mestom gotovo je nemoguća misija, a situacija je postala posebno kritična sa povećanjem broja registrovanih automobila.

Grad trenutno broji oko 33.000 registrovanih vozila, što je znatno više nego što gradski kapaciteti za parking mogu podneti. Ukupno, u Sremskoj Mitrovici postoji 1.282 parking mesta, piše ozon.rs. Po zonama, crvena od 344 mesta, zelena zone sa 211 mesta i žuta zona sa 727 parking mesta.

Pored zvaničnih parking zona, postoje i „divlje“ parking zone koje su često pretrpane već rano ujutru. S druge strane, saobraćajna infrastruktura ima ograničene mogućnosti za proširenje.

Problemi sa parkiranjem ne pogađaju samo lokalno stanovništvo, već i turiste koji posećuju Sremsku Mitrovicu. Samo u 2023. godini, oko 10.000 turista posetilo je ovaj grad, mnogi od njih došli su sopstvenim automobilima. Parking prostor postao je nedovoljan za smeštaj ovih vozila, a gradske saobraćajnice su postale pretrpane.

Lokalni stanovnici dele svoja iskustva u vezi sa problemima parkiranja. Jedan stanovnik grada ističe da mu je potrebno i do 15 minuta da pronađe slobodno parking mesto, a situacija u centru grada je naročito kritična. Takođe, naglašava da problem stvaraju i vozači koji se nepravilno parkiraju.

Drugim rečima, problem parkiranja u Sremskoj Mitrovici postao je jedan od glavnih izazova, a gradske vlasti prepoznale su ga kao prioritet. Grad intenzivno radi na rešavanju ovog problema i razmatra niz opcija, uključujući mogućnost izgradnje garaže kod hale „Pinki“. S obzirom na sve veći broj vozila u gradu, unapređenje i proširenje parking kapaciteta postaće neophodno za bolje funkcionisanje saobraćaja i komfor stanovnika Sremske Mitrovice.

(Telegraf.rs)

Video: Pola u traci pola na ostrvu ispred semafora prometne ulice: Najluđe nepropisno parkiranje u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA