≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šetnja podrške Izraelu u Beogradu: Građani prošetali "Knezom" i upalili sveće za žrtve Hamasa

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ovo je bio planiran i organizovan napad sa jednim ciljem: da se ubije što više Jevrejki i Jevreja"

  • 94

U Beogradu je u nedelju, 15. oktobra, održana "Šetnja za mir u Izraelu", kojom su građani Srbije poslali podršku usled rata koji vode protiv terorističkog Hamasa.

Šetnja se kreće Ulicom kneza Mihaila, a ići će sve do Pobednika na Kalemegdanu, kada će građani Srbije upaliti i sveće za žrtve napada.

Ova šetnja je započeta i govorom.

- Hvala svima što ste došli u Šetnju za mir u Izraelu. Zastrašujuće slike iz Izraela koje su prošlog vikenda obišle svet, svirepi teroristički zločini nad civilnim stanovništvom među kojima je bilo puno dece, mladih i starih, nikada ne smeju biti zaboravljeni! Ovo je bio planiran i organizovan napad sa jednim ciljem: da se ubije što više Jevrejki i Jevreja. Dan koji će ostati upamćen u istoriji kao najveći pogrom nad Jevrejima nakon Drugog svetskog rata. Naša ljudska dužnost je da glasno osudimo i ustanemo protiv ovog surovog čina terorizma. Nije vreme za ćutanje!

- Kao što je naš poznati pisac Ivan Ivanji napisao: “Da se sukob, kao do sada, manje više ograničio na međusobnim raketnim napadima, iako je i to strašno, moje simpatije bi možda ostale podeljene između Palestinaca i Izraelaca. Možda. Ali posle onog neopisivog divljaštva ja ne mogu da ostanem miran. Da li iko može?” U ovim teškim danima kada smo svi duboko potreseni i zabrinuti šta budućnost nosi, važno je da iznad svega vrednujemo ljudske živote i verujemo u mirniju budućnost.

- Uspostavljanje mira će biti teško i dugotrajno, ali je moguće uz puno Hrabrosti, Empatije, Solidarnosti, Snage, Odgovornosti, Razumevanja i Nade. Ova Šetnja za mir posvećena je svim žrtvama terorističkog napada 7. oktobra, njihovim porodicama i prijateljima. Učestvujemo u žalosti sa porodicama žrtava dok se u isto vreme molimo se da svi taoci budu pušteni i vraćeni kućama. Pozivamo vas da svi zajedno, dostojanstveno krenemo u šetnju Knez Mihailovom ulicom do Pobednika na Kalemegdanu gde ćemo upaliti sveće za nedužne žrtve napada i pročitati molitvu za mir.

Ovoj šetnji je prisustovao i Adam David, koji je otkako je stigao u Crvenu zvezdu poprilično aktivan na društvenim mrežama, gde se i zahvalio Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Bahar razočaran remijem: Imali smo domaći teren, navijače, sve...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    15. oktobar 2023 | 14:16

    Podrska palestini ...nedo bog da vqs stave u geto ko izraelvi njih

  • Žika

    15. oktobar 2023 | 14:15

    Ma kakav Izrael .. kakvu podrsku njima sta je s vama ljudi?!!

  • M

    15. oktobar 2023 | 15:37

    Mene zanima kao laika u celoj ovoj situaciji, kakve veze imaju Srbi sa nekom podrškom i ko će nas da sasluša sto mi nekoga podražavamo, nego me više zanima ko je organizator ovih okupljanja,sigurno neka NVO koliko para je dobijeno za isto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA