Vreme čitanja: oko 1 min.

Gimnaziju u Majdanpeku upisao čak 21 učenik: Bila skinuta sa konkursa, a sada je pohađaju najbolji đaci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đaci kažu da su zainteresovani da uče, kao i da su išli na razna takmičenja i dobijali diplome

  • 0

Nakon nekoliko godina bez upisa novih učenika, Gimnaziju u Majdanpeku od ovog septembra pohađa novih 20-ak učenika.

Oni će nastaviti tradiciju Majdanpečana koji su završili ovu školu i postali poznati stručnjaci u Srbiji i svetu. U znak zahvalnosti nova generacija đaka dobila je besplatne udžbenike, a očekuju ih još neke pogodnosti od Opštine Majdanpek, prenosi ZAmedia.

?showinfo=0&rel=0&hd=1&feature=player_detailpage">

U ovom odeljenju je troje učenika generacije i mnogo odličnih đaka iz osnovnih škola u gradu i okolini. Njihove želje su da steknu visoko obrazovanje radi prohodnosti na razne fakultete.

Đaci kažu da su zainteresovani da uče, kao i da su išli na razna takmičenja i dobijali diplome.

Predstoji im ocenjivanje, a na proleće i školska takmičenja na kojima će gimnazijalci pokazati svoje znanje. Među njima ima i onih koji se spremaju za sportske izazove.

Zarad očuvanja gimnazije, vođena je prava kampanja pred upis u ovu školsku godinu.

- U maju i junu smo imali problema oko očpuvanja ove škole. Gimnazija čak nije bila ni u konkursu. Uspeli smo da je vratimo, a nakon toga na upisu je čak 21 đak izabrao ovu ustanovu. U ovoj generaciji su najbolji đaci iz opštine Majdanpek - navodi direktorka Jelena Ćirić.

Predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović kaže da je jedan od načina da privuku đake bila ponuda da opština snosi troškove polaganja vozačkog ispita B kategorije.

- Svaki učenik je dobio laptop i besplatne udžbenike. Takođe, u toklu godine biće im plaćena jedna ekskurzija, poseta srpskim manastirima - kaže on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA